Pegram: ‘Gelukkig een herkansing’

10 juli 2014 21:15

Lindsey Pegram baalde na de derde omloop in Egmond aan den Hoef als een stekker. Haar Zero Option Lane en Umberto toonden goede vorm, maar verloren door respectievelijk twee galoppades en twee te vroege starts. De bijloting bracht uitkomst.

Omdat Be my Friend niet startte, was het oude reglement van toepassing. Hierdoor werd er niet bijgeloot na de tweede, maar na de derde omloop. Er was nog slechts één plek op te vullen voor de vierde omloop en die ging naar Zero Option Lane.

“Een mazzeltje”, blikte Pegram terug. “In de derde omloop was hij weer zo vervelend in het startvak. Dan kom ik scheef uit, en gaat hij maar half om. Hierdoor kwamen we niet lekker uit het startvak en dan springt hij. Zo jammer. Gelukkig kregen we een herkansing.”

Betrouwbaar

Het koersverloop zat vervolgens niet tegen. “Tegen Anabaa Blue moesten we tien meter geven, maar zij was niet het meest betrouwbaar. Dat bleek ook wel. In de kamprit lagen we achter, maar sprong ze weg.”

Vervolgens wachtte Iper Flying. “Ik hoorde van Frans van der Blonk al dat Iper Flying leeg was. Dat klopte. Ik moest alleen hopen dat Zero zijn hoofd erbij hield.”

Het leverde een knappe zege op. Zeker omdat Zero Option Lane niet goed tegen de warmte kan. “Dan gaat hij veel meer blazen. Alsof hij op is. Gelukkig bleek het tegengestelde waar.”

Door de zege moet Pegram weer op zoek naar een leerlingpikeur. “In eerste instantie gaan we voor de leerling van Hugo Langeweg, en dat is Jaap van Rijn. Ik weet alleen niet of hij het wil doen. Anders moeten wij een ander vragen. Er is vast wel iemand die hem wil rijden.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.