Pegram: ‘Eliot misschien wel beter dan Mister Diamond’

25 september 2020 10:03

Eliot Charisma heeft op de kortebaan al een fantastische erelijst bij elkaar gedraafd, maar won zelden zo sterk als donderdag op Duindigt. De pupil van trainer Mark de Jong kwam geen moment in de problemen en leek al zijn ritten met het grootste gemak te winnen. Lindsey Pegram durfde zelfs de vergelijking met Mister Diamond te maken, de beste kortebaner van 1999 en 2001.

Pegram was in 2001, tot ze haar leerlingstatus verloor, de vaste stuurvrouw van Mister Diamond. De pupil van Hugo Langeweg was dat jaar niet te beschieten, won vijf kortebanen en liep in twaalf starts elf keer bij de eerste vier. “Mister Diamond was een fantastisch paard met een super karakter”, kijkt Pegram terug. “Eliot Charisma heeft dat ook. Ze willen blijven gaan. Eliot kan zich meten met Mister Diamond, misschien is hij zelfs wel beter.”

Na zijn vlekkeloze optreden op Duindigt had Pegram alle reden om lyrisch te zijn. “De manier waarop hij wint, was fantastisch. Strak, geen haperingen, geen rarigheid. Hij is geen moment in de problemen gekomen. Er was geen moment sprake van druk. Ik heb echt genoten.”

Trainer Mark de Jong was uiteraard in de wolken. “Vandaag was hij echt extreem goed, al werd het hem tijdens de eerste twee omlopen niet echt moeilijk gemaakt. Het ging allemaal met speels gemak. Tom (Kooyman, red.) zei na afloop dat er geen houden aan was. ‘Na honderd meter is hij er voorbij en je kunt doen wat je wilt, maar hij loopt zo bij je weg.’ Heel bijzonder. Jammer dat er geen kortebanen meer zijn.”

Luister hier het hele interview met Lindsey Pegram terug en hier met Mark de Jong.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.