Pegram: ‘Deze stond hoog op mijn lijstje’

30 augustus 2020 20:21

Ze is al vanaf 1999 actief op de kortebaan en won zo’n beetje alles en overal, maar een Nederlandse titel ontbrak nog op de palmares van Lindsey Pegram. Op Duindigt sleepte ze eindelijk het door haar zo begeerde kampioenschap binnen. Met Eliot Charisma was ze een duidelijke maat te groot voor de concurrentie en pakte ijzersterk de overwinning.

Vanzelfsprekend was Pegram na afloop in de wolken. “Ik heb ontzettend naar deze koers uitgekeken en er ontzettend van genoten. Het is mijn eerste Nederlandse kampioenschap. Dat stond hoog op op mijn lijstje. Zero Option Lane heeft de titel wel eens voor ons gewonnen met Jaap van Rijn. Dat was heel mooi, maar het was een ultieme wens om zelf eens op de kar te zitten en dan te winnen.”

Sleutelen

Eliot Charisma maakte gedurende de middag enorm veel indruk, maar begon weifelend aan de koers. “Het was even sleutelen tijdens de eerste omloop. Hij had zijn normale koersijzers onder, maar door de harde baan werd hij daar wat ‘krabbelig’ van”, legde Pegram uit. “Mark (de Jong, red.) had gelukkig zijn oude ijzers mee. Nadat deze eronder waren gezet, was het weer goed.”

Pegram bereikte ook met Southwind Raptor de vierde omloop. Desondanks was Pegram niet tevreden. “Hij heeft enorm zijn best gedaan, maar ik vond hem nog niet helemaal in orde. Er zit nog ergens een kink in de kabel. Voor Lisse moeten we hem nog opknappen, want ik neem aan dat de winnaar van vorig jaar gewoon startgerechtigd is.”

Luister hier het hele interview met de kersverse kampioen van Nederland terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.