Pegram: ‘Blij met het even-nummer’

11 augustus 2017 11:52

Een finale winnen is geen sinecure. Alles moet meezitten, er mag geen enkele fout worden gemaakt. Het startnummer één in de finale is normaal gesproken van levensbelang. Immers, een oneven-nummer betekent voordraaien tijdens een eventuele kamprit. Die vlieger gaat niet op voor Southwind Raptor. Voor de finale lootte de pupil van eigenaartrainer Bert de Boer startpositie twee, maar dat kon zijn pikeur Lindsey Pegram niet deren. “Ik was juist blij met het even-nummer.”

Op snelheid kwam Southwind Raptor in Beverwijk geen moment in de problemen. Dravende rekende hij soepel en overtuigend af met sterke tegenstanders als Wonnightstand, Blackpearl Trans R en Dutch Buitenzorg. Dat de ruin drie keer terug moest komen voor een kamprit kwam door drie galoppades. Voor die startfouten had Lindsey Pegram een eenvoudige verklaring. “Wanneer hij voorom mag draaien, voelt hij zich al snel opgejaagd. Wanneer ik hem dan niet rustig op de been kan brengen, gaat hij al huppelend om en kan ik er niets meer aan doen. Ik was daarom juist blij met het even-nummer in de finale. Dat was voor hem ideaal.”

Beslag

De loting van de kortebaan in IJmuiden bleek in Beverwijk cruciaal. Pegram haalde toen met haar beide deelnemers de vierde omloop en lootte met Calistokingsdeep en Southwind Raptor tegen elkaar. Wim van der Mespel nam haar plek achter Southwind Raptor over. “Omdat Wim hem in IJmuiden de laatste twee omlopen heeft gereden, wist hij ons te adviseren welk beslag voortaan te gebruiken. Voor de koers in Beverwijk heeft hij er andere achterijzers onder geslagen. Dat heeft goed uitgepakt. Dat hij vandaag heeft gewonnen, is mede aan hem te danken.”

Door slim in te schrijven verschijnt Southwind Raptor zaterdag in De Lier opnieuw vanaf 295 meter aan de start. “Ik hoop dat hij dan genoeg is hersteld”, kijkt Pegram vooruit. “Hoe dan ook, deze overwinning hebben we alvast en dat geeft de burger moed.”

Deze overwinning hebben we alvast

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.