Panic Launcher verdedigt titel op de Paktuinen

25 augustus 2022 10:37

Panic Launcher heeft goede kansen om net als vorig jaar de kortebaan in Enkhuizen te winnen. De merrie presteert nog steeds op het sprintwerk en behoort daarom bij deelname op donderdag 15 september ongetwijfeld tot de favorieten. De aanvang op de Paktuinen is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

In 2021 was de zege van Panic Launcher enigszins verrassend. De merrie had weliswaar al veel snelheid laten zien, maar presteerde erg grillig. Op de Paktuinen vielen alle puzzelstukjes in elkaar en liep ze samen met pikeur Rick Wester overtuigend naar de winst.

Het bleek de opmaat naar een meer stabiele periode. In de negen kortebanen waaraan ze daarna deelnam, eindigde ze maar liefst zeven keer in de prijzen. Op 7 juni van dit jaar won ze bovendien in Venhuizen. Vanwege haar winsom moet ze sindsdien met een leerlingpikeur op pad om een starthandicap te voorkomen. Leerlingkampioen Mats Wester weet echter wel raad met de twaalfjarige merrie. Samen werden zij derde in Bemmel en Zwanenburg en vierde in Middenbeemster.

Enkhuizen was vorig jaar de tweede reguliere kortebaan die door kon gaan na de coronacrisis.

Concurrentie

De concurrentie komt mogelijk uit eigen stal. De paarden van Stal de Groningers zijn dit jaar dominant op de kortebaan. Ook Archange de Jiel, Coktail Bar, Candy Blue Chip, Ronny Brandt, Chief One en Epoque wisten dit seizoen al te winnen.

Southwind Raptor van eigenaartrainer Bert de Boer gaat aan de leiding in het klassement ‘paard van het jaar’. Hij won dit jaar al in Warmond en Santpoort. Bovendien behaalde hij meerdere ereplaatsen. Met zijn fraaie inhaalraces is de Amerikaanse ruin één van de absolute smaakmakers van dit kortebaanseizoen. In Enkhuizen werd hij in het verleden al tweede (2017) en derde (2018). Opvallend genoeg vloog hij er zowel in 2019 als in 2021 al in de eerste omloop uit.

Meer informatie

De loting voor de kortebaan in Enkhuizen vindt plaats op dinsdag 13 september, op het kantoor van de SNDR. Het deelnemersveld is vervolgens te vinden op deze website. Liefhebbers kunnen later ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips lezen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.