Panic Launcher slaat toe in Warmond

6 juli 2019 18:19

Panic Launcher en John de Leeuw hebben zaterdag de kortebaan in Warmond gewonnen. De combinatie versloeg in de tweede omloop de grote favoriet Doc Holiday en pakte uiteindelijk ook de eindzege na winst op de verrassende Viking Cehere (Micha Brouwer) in de finale. Chief One (Jaap van Rijn) eindigde als derde voor Gaya Vip en John Dekker.

Vooraf was Doc Holiday, na twee zeges dit jaar, de huizenhoge favoriet. De ruin moest echter zijn meerdere erkennen in de snelle Panic Launcher die zich ook in voorgaande starts goed had laten zien. In Venhuizen won de merrie al een rit van Doc Holiday en nu rekende ze zelfs definitief met hem af. Daarvoor had ze in de eerste omloop gewonnen van Ima Cheerleader.

Na in de derde omloop ook Broer van Bremen verslagen te hebben, legde de bijgelote Chief One de uiteindelijke winnaar geen strobreed in de weg. In de finale leek het nog even mis te gaan, omdat Panic Launcher na een lange middag druk was geworden. Met hulp in het startvak van John Dekker kon de troef van Stal de Groningers het uiteindelijk toch afmaken.

De laatste meters in Warmond. Panic Launcher rekent af met Viking Cehere.

Geslaagde middag

Voor Viking Cehere was de middag al geslaagd met een finaleplaats. De grote outsider was onder andere verantwoordelijk voor de uitschakeling van de snelle Evison en Barbert. In de halve finale versloeg hij na drie ritten ook Gaya Vip van de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. De merrie liep een uitstekende koers, maar een galoppade en een minder moment na de start van de kamprit in de halve finale werden haar uiteindelijk fataal. In de troostfinale was Chief One in twee ritten te sterk. In de derde omloop waren de rollen nog omgedraaid, waarna Chief One werd bijgeloot.

De Stichting Harddraverij Warmond kan terugkijken op een mooi evenement. Het begon halverwege de middag licht te regenen, maar het merendeel van het publiek bleef langs de hekken staan. Bij de totalisator werd ruim 4.000 euro (23.279 euro) meer ingezet dan vorig jaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.