Panic Launcher na drie jaar nog altijd aan de top voor De Lier

23 juli 2022 07:11

Panic Launcher krijgt drie jaar na haar overwinning de kans om haar titel te verdedigen tijdens de kortebaan van De Lier op zaterdag 13 augustus. De merrie van Stal de Groningers is ook dit jaar op dreef en is bij deelname op de Hoofdstraat ongetwijfeld één van de favorieten. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vanwege de coronacrisis kon de kortebaan in De Lier twee jaar op rij niet doorgaan. Het kortebaancircuit stond in die periode echter niet helemaal stil. Diverse organisaties verplaatsen hun koers naar de Renbaan Duindigt of de grasbaan in Emmeloord. Aan het einde van vorig jaar kon er ook een aantal kortebanen op de reguliere manier doorgaan.

Winsom

Panic Launcher is in deze periode actief gebleven. Ze won vorig jaar de kortebaan in Enkhuizen en werd tweede in Lisse. Dit jaar was ze al de beste in Venhuizen. Vanwege haar winsom moet ze sindsdien met een leerlingpikeur op pad om vanaf de basisafstand te mogen blijven starten. Mats Wester stuurde Panic Launcher naar de derde plaats in Zwanenburg.

De concurrentie komt mogelijk uit de eigen stal. De Groningers zijn dit seizoen bijzonder goed op dreef en wonnen ook met Coktail Bar, Archange de Jiel en Candy Blue Chip. Hun belangrijkste uitdagers zijn grootverdieners als Eliot Charisma en Southwind Raptor. De laatste won in 2017 de koers op de Hoofdstraat.


Samenvatting van de kortebaan in De Lier 2019.

Loting

Welke paarden er aan de start komen tijdens de dertigste kortebaan in De Lier wordt bekend op donderdag 11 augustus. De NDR verricht op deze dag, na inschrijving, de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

De kortebaan maakt deel uit van de BraDeLier-feesten, dat plaatsvindt van 9 tot en met 13 augustus. Kijk voor meer informatie over het evenement op de website of social media.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.