Pacha de la Frette heerst in sprintkoersen

9 april 2012 17:21

Pacha de la Frette heeft maandag de finale van de 1100-meter koersen in Alkmaar gewonnen. Samen met Christophe de Groote eindigde de ruin in de serie nog als tweede, maar in de eindstrijd pakte de combinatie met het ongunstige startnummer zeven de winst. De winnaars van de series, Black Beauty Venus en Yonker Fanatic pakten respectievelijk de plaatsen twee en drie voor Timeless Renka.

Black Beauty Venus won met overmacht de eerste sprintkoers. De ruin toonde met Aad Pools aan enorm te kunnen vertrekken. De combinatie greep eenvoudig de leiding om vervolgens van kop af het karwei te vervolmaken. Prince of Moor maakte met John de Leeuw ook een goede indruk, maar kon zijn aanval op de koploper niet met succes afronden. Met de tweede plaats mocht de combinatie ook naar de finale. Tim Trot en Tiptronic BN verzekerden zich eveneens van een startticket. De troeven van Lieven de Groote, Le Dream en Kebby du Bocage, gingen evenals Zoon van Minne van de benen.

In de tweede serie viel vooral de start van Pacha de la Frette op. Met startnummer zeven had de ruin met Christophe de Groote al snel de leiding. In de laatste meters moest hij echter zijn meerdere erkennen in Yonker Fanatic. Timeless Renka eindigde op gepaste afstand op plek drie. Adream Wish bereikte eveneens de eindstrijd. Zalvador Spendic, Tusee JL en Original Charm gingen van de benen.

Finale

In de finale maakte Pacha de la Frette opnieuw indruk met zijn startsnelheid. De loting was voor hem niet gunstig uitgepakt. Met opnieuw startnummer zeven, restte hem een strijd vanuit het tweede gelid. Op de rug van Black Beauty Venus rukte hij echter snel op naar voren. Het tweetal nam direct een ruime voorsprong op de concurrentie. Het was deze startsnelheid die niet-kortebaner Yonker Fanatic opbrak. De opgelopen achterstand op het strijdende tweetal was te groot om nog voor de overwinning te gaan. Vlak voor de laatste bocht passeerde Pacha de la Frette Black Beauty Venus en maakte het karwei knap af. Yonker Fanatic ging ververvolgens met succes in de aanval op Black Beauty Venus voor plek twee.

De finale was de snelste koers van de dag. In een kilometertijd van 1.10,9 (!) snelde Pacha de la Frette naar de winst. De twee series werden in respectievelijk in 1.12,7 en 1.11,2 afgewerkt.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.