Paarden van de Super Vrienden vanaf 1 juni in training

9 april 2020 14:04

De coronacrisis heeft een grote negatieve invloed op de kortebaan. De eerste koersen van het seizoen zijn afgelast en het is nog maar de vraag of en wanneer evenementen van deze omvang door kunnen gaan. Bovendien komen verenigingen en stichtingen in de problemen, omdat trouwe sponsoren dit jaar geen financiële bijdrage kunnen leveren. Echter, juist in deze tijd wil Kortebaandraverijen.nl de sport steunen. De redactie zet dan ook alles op alles om de actie ’Super Vrienden’ dit seizoen door te laten gaan.

Er lijkt immers nog een probleem te ontstaan. Vanwege de onzekerheid over het doorgaan van de kortebanen zullen eigenaren twijfels hebben om paarden aan te schaffen of in training te zetten. Dit treft iedereen die werkzaam is in de drafsport. Wanneer er straks kortebanen mogen doorgaan, ontstaat er mogelijk een tekort aan deelnemers.

Goede voorbeeld

Kortebaandraverijen.nl wil daarom het goede voorbeeld geven. Wij hebben onlangs na overleg met fokker Jan Beemsterboer en trainster Caroline Aalbers opdracht gegeven om vanaf 1 juni met de training van Gaya Vip en Fip Junior te beginnen. Dit is één maand later dan het oorspronkelijke plan. Beemsterboer heeft de conditie van de paarden de afgelopen maanden goed onderhouden en blijft dat doen. Vanaf 1 juni kan de specifieke kortebaantraining beginnen. Wanneer dan het seizoen begint, kunnen de organisaties in elk geval op onze paarden rekenen.

Fip Junior klopt Doc Holiday in ’t Zand.

Wij beseffen dat de huidige onzekerheid veel mensen doet twijfelen om met onze actie mee te doen. Door de training een maand later te beginnen, kunnen wij de kosten iets drukken waardoor wij de grens van het aantal ‘Super Vrienden’ kunnen verlagen. Op dit moment staat de teller op 108. Het streven is 130. Mocht het kortebaanseizoen nog later van start gaan of zelfs geheel geannuleerd worden, ontstaat een nieuwe situatie. In overleg met de aangemelde ‘Super Vrienden’, Caroline Aalbers en Jan Beemsterboer zullen wij dan met een passende oplossing komen. Te denken valt om alles een jaar op te schuiven.

Wij vinden het in deze crisistijd niet kunnen, om actief onze actie te promoten. Wij hopen dan ook dat dit bericht voldoende is om de laatste liefhebbers te overtuigen van het belang van de ‘Super Vrienden’. Juist nu, laten wij met elkaar de sport niet stikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.