Stal de Groningers groot favoriet tijdens kortebaan in Warmond

11 juni 2022 09:25

Voor het eerst sinds de coronacrisis kan er op zaterdag 2 juli weer worden gekortebaand in Warmond. De paarden van Stal de Groningers zullen dan groot favoriet zijn. De enthousiaste eigenaar Michel Roggen heeft met zijn troeven alle drie de tot nu toe verreden kortebanen gewonnen. De aanvang op de vernieuwde Herenweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Stal de Groningers boekte in 2019, tijdens de laatste editie op de Herenweg, ook succes in Warmond. Panic Launcher zegevierde toen met John de Leeuw. De Hoofddorpse pikeur is inmiddels niet meer in de drafsport actief. Rick Wester heeft zijn plek op de sulky overgenomen.

Dit doet hij met veel succes. Vorig jaar pakte hij de titel bij de pikeurs, mede dankzij overwinningen met de eerder genoemde Panic Launcher, Chief One en Archange de Jiel. Alle drie hebben zij de winsomgrens inmiddels overschreden. Hierdoor gaan zij op pad met een starthandicap of met leerlingpikeur Mats Wester, de broer van Rick. Goede kans dat zij ook in Warmond strijden om de prijzen.

Goede vorm

Panic Launcher is in elk geval in goede vorm. Zij won eerder deze maand de kortebaan in Venhuizen. Stal de Groningers zegevierde ook in Assendelft en Wognum dankzij Coktail Bar. Mats Wester was beide keren de pikeur.

Cesar Charisma verdedigt zijn titel in Warmond. Vorig jaar won hij met Ruud Pools de alternatieve kortebaan van de organisatie op de Renbaan in Duindigt. De ruin heeft dit jaar nog niet deelgenomen aan de kortebaan. Het is daarom zeer de vraag of hij op zaterdag 2 juli deelneemt.

Deelnemersveld en tips

Welke paarden er aan de start komen in Warmond, is bekend op donderdag 30 juni. Wanneer de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

De kortebaan in Warmond, bijgeschreven op de Inventaris Immaterieel Erfgoed, is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo kunnen zij gratis deelnemen aan de kindertoto en lekker springen op het springkussen. Alle informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.