Paarden Stal de Groningers blikvangers in Medemblik

29 augustus 2022 10:21

De paarden van Stal de Groningers staan vermoedelijk als favoriet aan de start van de 180ste kortebaan Medemblik op maandag 19 september. In het seizoen tot dusver zegevierden zij gezamenlijk negen van de zestien koersen. Wellicht slaan zij ook toe op de Nieuwstraat op weg naar winst van de Zilveren Zweep. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. De kortebaan kent een mooi voorprogramma dat begint om 11.00 uur. De baan is open om 10.00 uur.

Vooral Candy Blue Chip is op dreef. De merrie won direct bij haar debuut in Egmond aan den Hoef. Na een aantal tegenvallende starts zegevierde ze onlangs opnieuw in Bemmel. De overtuigende manier waarop deze winst tot stand kwamen, verraadt dat Stal de Groningers meer successen mag verwachten van de Amerikaanse merrie.

Ook Archange de Jiel, de titelverdediger op de Nieuwstraat, presteert dit seizoen goed. De ruin won in Beverwijk en boekte meerdere ereplaatsen. Stal de Groningers vierde dit jaar verder successen met Coktail Bar, Panic Launcher, Ronny Brandt, Chief One en Epoque.

De seizoentopper is vooralsnog Southwind Raptor. De ruin van eigenaartrainer Bert de Boer zegevierde in Warmond en Santpoort en was maar liefst vijf keer tweede of derde. Met zijn vaak geslaagde inhaalraces is de grootverdiener één van de absolute smaakmakers van het circuit.

Samenvatting kortebaan Medemblik 2021.

Grand 16

Nieuw dit jaar is de Grand 16-formulule. Dit betekent dat er maximaal zestien paarden aan de start komen. De winnaars van de eerste omloop gaan automatisch door. De verliezer krijgen tegen elkaar een herkansing om alsnog een plek in de tweede omloop af te dwingen. De koers vervolgt vervolgens met twaalf paarden, zoals gebruikelijk tijdens voorgaande jaren met maximaal 24 deelnemers.

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Medemblik op donderdag 15 september. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Eren

Het 180-jarig lustrum is voor het bestuur van haddraverijvereniging Prins Hendrik een moment om hun oprichter Sip Lim de Vries en oud voorzitter Jan Struik te eren. Onder begeleiding van het Pasveerkorps uit Leeuwarden wordt op de Oosterhaven een plaquette onthuld waarna het korps in de binnenstad een show opvoert. De route gaat als eerbetoon door de Bangert. De straat waar Struik woonde.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.