Original Charm in de voetsporen van Short Trip

22 mei 2012 10:48

Short Trip is een legende in Wognum. Na drie opeenvolgende zeges over de Kerkstraat in Wognum (in 2006, 2007 en 2008) zal het Westfriese plaatsje voor altijd met deze gigant worden geassocieerd. Met zijn imposante verschijning en reusachtige passen deed Original Charm afgelopen vrijdag tijdens zijn debuut in Wognum direct terugdenken aan de vijfvoudig kortebaanwinnaar. Met Ruud Pools, de man die achter Short Trip verantwoordelijk was voor de successen, op de sulky was het plaatje compleet.

Helaas voor Original Charm hield de gelijkenis op nadat de finale verreden was. In tegenstelling tot Short Trip, die al zijn gelopen finales in Wognum in winst omzette, moest de nieuwe kortebaantroef van Stal De Groningers genoegen nemen met de tweede plaats. Na de eerste rit gewonnen te hebben van Videx SR, vergooide de tienjarige Franse vos met twee galoppades zijn kansen. Trainer Cees Hetteling was desondanks tevreden. “Voor een eerste keer deed hij het niet slecht. Er had echter meer ingezeten. Hij heeft de gehele middag niets misdaan, maar gaat tijdens de finale tweemaal van de benen. Zonde.”

Hetteling ontdekte Original Charm op Victoria Park in Wolvega, waar hij met regelmaat deelnam aan de Franse koersen. Hetteling: “Die langebaankoersen van 2600 of 3100 meter zijn te lang voor hem. Hij viel mij echter op door keer op keer razendsnel te starten. We hebben hem toen gekocht en zijn aan de slag gegaan. Ruud Pools heeft hem op Assendelft gewerkt en was erg tevreden. Hij heeft geen hoog beentempo, maar neemt elke keer ontzettend grote passen. Met zijn snelheid zit het wel goed.”

Lees een uitgebreide reactie vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.