Original Charm geeft winst uit handen tegen Videx SR

18 mei 2012 18:12

Videx SR heeft vrijdag verrassend de kortebaan in Wognum gewonnen. De ruin uit de stal van Caroline Aalbers klopte met haar trainster op de sulky in de finale Original Charm en Ruud Pools. Favoriet Zephir moest genoegen nemen met de derde plaats voor Diamond Wood.

De winst kwam zelfs in de eindstrijd nog onverwacht. Original Charm had gedurende de middag een zeer goede indruk gemaakt met onder andere overwinningen op Nero Sas, de verrassend sterke Quick du Vivier en Zephir. In de finale pakte de imposante Franse vos gedecideerd de eerste rit. In de ritten twee en drie ging hij echter van de benen. Om de overwinning van Videx SR alleen aan het falen van Original Charm op te hangen is niet terecht. De trots van de Vrienden van Wijk aan Zee liep een sterke koers. Zo klopte hij in de derde omloop knap Tusee JL, vorige maand nog winnaar in Helmond.

Ook Zephir had een goede dag. Na de tweede plaats in Helmond volgde plek drie in Wognum. Alleen Original Charm was in de halve finale te sterk. De verrassende Diamond Wood, in de tweede omloop de baas over Pacha de la Frette, eindigde als vierde.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.