Organisatie Hillegom houdt hoop op kortebaan

9 juli 2020 15:32

De kans is nog altijd aanwezig dat de kortebaan in Hillegom op vrijdag 11 september doorgaat. Vanwege de huidige coronamaatregelen lijkt een koers op de Meerlaan echter niet mogelijk. De Kortebaanvereniging Hillegom & Omstreken heeft daarom een voorstel gedaan van drie alternatieve lokaties bij de gemeente.

Woensdag is het bestuur samengekomen met de vrijwilligers om de mogelijkheden van een kortebaan op 11 september te bespreken. De gestelde eisen van de gemeente stonden hierbij centraal. “We waren er al snel over eens dat een kortebaan op de Meerlaan op deze manier niet gaat lukken. We hebben daarom gekeken of er alternatieve lokaties zijn waar we aan de anderhalve meter afstand en de  overige eisen van de gemeente kunnen voldoen”, vertelt voorzitter Frank Brouwer.

Hij verwacht hier zo’n 1.000 bezoekers te kunnen ontvangen. Biertenten zullen er niet zijn, om de samenhoop van mensen te voorkomen. “We hebben deze drie lokaties  voorgelegd aan de gemeente met het verzoek deze te beoordelen en indien mogelijk te honoreren met een vergunning. Voor ons is het wel noodzakelijk dat ook de kermis doorgaat. Anders hebben wij geen geld om te organiseren.”

De organisatie houdt hoop, maar spreekt ook zijn twijfels uit. “We zijn in een cirkel beland waarin alles van elkaar afhankelijk is. Zelf annuleren is echter geen optie. Het zal de ander moeten zijn die stop zegt. We verwachten voor het einde van deze maand een antwoord van de gemeente te hebben.”

Zelf annuleren is geen optie

Tags: ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.