Opnieuw succes voor Blackpearl Trans R

3 december 2014 10:30

Blackpearl Trans R heeft opnieuw toegeslagen over 1100 meter. De tweevoudig kortebaankampioene maakte maandag 1 december haar status van favoriet bij de totalisator meer dan waar en boekte met rijder Ruud Pools op het Drafcentrum Alkmaar haar tweede zege op rij over de ultrakorte afstand. Stalgenoot Edo Venus met trainer en rijder Aad Pools werd tweede, voor Lifeislife BR met Dennis Minnema.

Ondanks het gunstige startnummer ‘1’ kostte het Blackpearl Trans R flink wat moeite om de koers als winnares af te sluiten. Edo Venus nam direct na het vallen van de start vanaf de buitenkant de leiding, met in zijn kielzog Lifeislife BR. Met het ingaan van de laatste ronde trok Ruud Pools met de tweevoudig winnares van het klassement ‘Kortebaner van het Jaar’ (in 2012 en 2013) ten strijde, maar leek zich in het tweede spoor stuk te bijten op de lang leidende Edo Venus. Pas na het uitkomen van de laatste bocht wist de zesjarige merrie haar stalgenoot te passeren. Lifeislife BR tikte als derde aan, voor Iper Flying met John Dekker. Zazou Enzelens met Jan Thijs de Jong, eerder dit jaar al verschillende keren winnaar van de koersen over 1100 meter, zat vrijwel de gehele koers ingesloten en kon geen vuist maken.

Dreamcatcher Venus, vorig jaar winnaar in Nootdorp en het afgelopen seizoen twee keer aan de start (Sassenheim en Nootdorp) op de kortebaan, won met Danny den Dubbelden verrassend de montékoers over 2060 meter door de Nederlands kampioen kortebaan Zero Option Lane achter zich te houden. Cha Cha Cha met John Dekker op de sulky won de achtste en laatste koers van de avond.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.