Andrea Swagerman slaat weer toe in Sassenheim

21 juni 2014 18:53

Andrea Swagerman heeft net als vorig jaar gewonnen in Sassenheim. Samen met Frans van der Blonk snelde hij op imponerende wijze naar de zege. En dat terwijl hij als enige de maximale afstand van 305 meter moest overbruggen.

Vorig jaar maakte Andrea Swagerman grote indruk in Sassenheim. Hij klopte toen onder andere de grote favorieten Black Pearl Trans R en Viva’s Limburgia. Dit jaar kreeg hij het opnieuw niet kado. In de eerste omloop versloeg hij fraai de smaakmaker van Wognum, Pricken. Daarna volgde de debuterende Chaman Rapida met Aad Pools die in de eerste omloop een goede indruk achter had gelaten.

Prince of Moor, de winnaar in Wognum, moest er in de derde omloop aan geloven, waarna in de halve finale Lovely Lane werd geklopt. In de finale was Co Swagerman de tegenstander. Andries van der Blonk nam daarin de plek van zoon Frans achter Co Swagerman over. Spannend werd het niet. Andrea Swagerman had de vijf meter achterstand twee keer bij de start al te pakken en reed vervolgens sterk naar de winst. Tijd voor een ereronde had Frans van der Blonk niet. Hij moet later op de avond rijden op Victoria Park en vertrok nog tijdens de feestelijkheden richting Friesland.

Yoran Sammer eindigde verrassend als derde in Sassenheim. Hij was de middag begonnen met Lindsey Pegram, maar nadat zij met haar paarden tegen zichzelf lootte, kwam Wim van der Mespel op de sulky. In de halve finale verloor hij na veel strijd van Co Swagerman, waarna hij in de troostfinale Lovely Lane met Lindsey Pegram (bijgeloot na de tweede omloop) voor de tweede keer klopte.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.