Open koers op Bemmelse Teselaar

9 augustus 2013 07:27

Voor Blackpearl Trans R is 2013 nog niet haar jaar. Ze laat steeds fantastische ritten zien, maar koerst ongelukkig. De overwinning, die ze inmiddels wel verdient, is daarom nog uitgebleven. De kortebaan van Bemmel, lijkt de uitgelezen mogelijkheid om daar verandering in te brengen.

Bekijk het deelnemersveld en lees de voorbeschouwing met een beschrijving per paard.

Het probleem blijft de afstand. Tien meter inhalen op een goed paard is bijna niet te doen. De paarden op 270 meter zijn echter minder betrouwbaar dan de klassemerrie uit de stal van Aad Pools. Wij geven dan ook de voorkeur aan Blackpearl Trans R, al beseffen wij dat een moeilijke loting funest kan zijn.

Dezelfde conclusie kan getrokken worden voor Viva’s Limburgia. Deze ruin heeft nog meer, of minstens zoveel klasse. Het verschil is dat hij al één overwinning (Hoofddorp) heeft binnengehaald. Een paar keer per seizoen heeft hij een dag dat hij door niemand is te verslaan. Dat kan dinsdag zomaar weer het geval zijn.

Mooie ritten

Op het programma staan meerdere ritten waar wij reikhalzend naar uit kijken. Zo zijn we benieuwd naar Cycloon Frejo tegen Co Swagerman. De pupil van Frans van der Blonk heeft de klasse om deze kortebaan te winnen. Zijn vroege uitschakeling in Beverwijk rekenen wij hem niet aan. Tegenstander Evison was een klasse apart en net even sneller. De ruin treft echter niet graag tegenstanders van gelijkaf. En zeker niet achteromdraaiend. Dat is in Bemmel wel het geval. Tegenstander Cycloon Frejo reed na zijn uitschakeling in Nootdorp nog een paar ritjes met een andere aanspanning en leek verbeterd.

Ook Howings Kumpel tegen Attila zal mooie sport opleveren. Howings Kumpel maakte in Nootdorp meerdere galoppades. Aangezien veel concurrenten dit ook deden, denken wij dat dit eenmalig is. Dat hij op snelheid Black Beauty Venus voorbleef, ligt nog vers in ons geheugen. In dat geval moet hij klasbak Attila ook kunnen kloppen.

Zero Option Lane treft Viva’s Limburgia. De trots van Lindsey Pegram lijkt er de laatste weken weinig zin in te hebben. Hij zal nu in topvorm moeten zijn om de eerste omloop te overleven.

Vorm

Cees Imming heeft zeker twee kanspaarden in Bemmel. Van Bernadot Queen zijn de hoogste verwachtingen in het circuit. Voor het eerst op 270 meter zijn er mogelijkheden. Ze maakt echter gemakkelijk een galoppade, zeker wanneer ze net een harde rit heeft gelopen. Dat baart ons zorgen. Wij zien daarom meer in Air France. Vooral in Santpoort maakte hij een uitstekende indruk en strandde in de derde omloop. In die vorm, en nu met vijf meter minder, kan hij wel eens verrassen.

Wala Alki is het paard in vorm. De merrie bereikte gelukkig de finale in Nootdorp, maar herhaalde dit kunstje in Beverwijk op geheel eigen kracht. Een bliksemstart is haar grootste wapen. Dat is op een baan met een basisafstand van 275 meter een groot voordeel.

ONZE TIP: 1. BLACKPEARL TRANS R 2. VIVA’S LIMBURGIA 3. HOWINGS KUMPEL 4. AIR FRANCE
Outsiders: Wala Alki, Co Swagerman en Bernadot Queen

Let op: Vanwege te weinig aanmeldingen rijdt de Kortebaanbus naar Bemmel dinsdag niet!

Geen zin in de rij bij de totalisator in Bemmel? Maak een account aan op onderstaande link, profiteer van je welkomstbonus van 10 euro en zet vanaf dinsdagmorgen online in.
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.