‘Op zoek naar een nieuwe Walkover’

31 mei 2012 15:12

Waar Caroline Aalbers het kortebaanseizoen ijzersterk is begonnen, is er voor haar vaste stuurman en levensgezel John Dekker tot dusver slechts een rol in de marge weggelegd. De kortebaankampioen van 2009 toont zich echter strijdbaar.

Weinig pikeurs hebben dit seizoen de afstand van start tot finish op de kortebaan vaker afgelegd dan Dekker (op de foto met Ipse LB). Naast zijn eigen ritten probeert de 40-jarige catchdriver tussen de omlopen door tal van nieuwe paarden op de kortebaan, hopend dat een nieuw talent zich aandient. “Ik moet weer een ‘verse’ hebben”, legt Dekker uit. “Ik rijd momenteel verschillende leuke paarden, maar het zijn nog geen winnaars. Gardy Burgerheide maakte in Venhuizen in eerste instantie een goede indruk, maar viel mij tijdens de tweede omloop toch wat tegen. Zambrottatoscana werd na harde ritten geklopt door een goede kortebaner (Woody Boko, red.) , maar laat zich de tweede rit te gemakkelijk kloppen. Die rit liepen we toch met voorsprong het startvak uit.”

Toch ziet Dekker nog genoeg mogelijkheden. “Tegen de paarden die in Venhuizen de finalefase haalden, is geen eer te behalen. Dat zijn uitzonderlijke paarden. De tijd dat een paard tijdens zijn eerste start direct weet te winnen, is voorbij. Ze moeten het eerst leren. Je ziet het aan de uitslagen tot dusver. De paarden van het vorige seizoen verdelen momenteel de prijzen. Maar dat duurt nog maar even. Verschillende paarden zitten qua winsom op de wip. Zo balanceert bijvoorbeeld Zephir op de grens van een starthandicap. Wanneer dat kaliber paarden er vijf meter bij krijgen, wordt het interessant.”

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.