Ook Zwanenburg annuleert, alternatief van de baan

25 maart 2021 12:37

De kortebaan van Zwanenburg gaat ook in 2021 niet door. De organisatie heeft dit besloten vanwege de coronacrisis in combinatie met het verbreden van de IJweg.

Zwanenburg verwachtte al eerder dat de kortebaan op 12 juni niet door kon gaan en had daarom zaterdag 11 september als alternatief aangevraagd bij de Kortebaanbond. Een telefoontje van Bob de Leeuw namens Hoofddorp deed de organisatie besluiten definitief te annuleren. “Hoofddorp had ook interesse in die datum en vroeg hoe het er bij ons voor stond. Na overleg hebben wij besloten om die datum aan Hoofddorp te gunnen, zodat zij meer kans hebben om het Nederlands Kampioenschap te organiseren.”

In hun besluit namen ze mee dat er nog veel onzeker was over een kortebaan op de IJweg bij Park Zwanenburg. “Onze nieuwe kortebaanstraat op de IJweg moet breder gemaakt worden en dat is een flinke organisatorische klus, ook financieel. Omdat wij vermoeden dat we in de crisis minder sponsorgeld kunnen krijgen, wordt het een lastig verhaal. Het is daarom beter om nog een jaar over te slaan, en er dan volgend jaar vol voor te gaan.”

Ben Hurry en John de Leeuw zijn nog steeds de laatste winnaars van de kortebaan in Zwanenburg.

Derde annulering op rij

Het is al de derde annulering op rij van Zwanenburg. In 2019 moest de organisatie het evenement afgelasten, omdat het niet meer kon organiseren op de wielerbaan van HSC Bataaf. Voor een jaar later had Zwanenburg de nieuwe locatie geregeld op de IJweg, maar gooide de coronacrisis roet in het eten.

Vooralsnog is Warmond op zaterdag 3 juli nu de eerste kortebaan op de kalender. Hoewel de kortebanen nog niet officieel zijn afgelast, lijkt het onwaarschijnlijk dat het Belgische De Haan gaat koersen op 10 april en 11 april.

Het is beter om nog een jaar over te slaan er dan volgend jaar vol voor te gaan

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.