Ook Yfrie Beemd stopt op de kortebaan

22 januari 2014 10:59

In navolging van winnaars als Videx SR, Victory Boy S, Origan du Bois en Tusee JL is ook de kortebaanloopbaan van Yfrie Beemd ten einde. De nu negenjarige ruin is verkocht en komt woensdag aan, bij zijn nieuwe eigenaar op Malta. De voormalige pupil van trainer Wim van Buytene won in 2009 als vierjarige de kortebaan in Heemskerk.

In dat jaar maakte Yfrie Beemd, in Assendelft zijn debuut. De ruin werd kansloos uitgeschakeld. Tijdens zijn tweede start in Venhuizen liet hij zien wel over talent te beschikken. Neeroson moest tot het uiterste gaan om hem te verslaan. Een overwinning leek een kwestie van tijd. Hoewel Yfrie Beemd voor het kortebanen in de wieg gelegd leek te zijn, moeder Greet Buitenzorg behoorde halverwege de jaren ’90 tot de kortebaantop, duurde het tot september voordat hij zijn eerste en naar later bleek enige zege, turfde. In Heemskerk rekende hij tijdens de finale af met Nederlands kampioene Willie Luciano. Eerder dat seizoen werd hij sterk, maar ongelukkig derde in Noordwijk. Er had die dag meer ingezeten.

Het seizoen van 2010 begon goed voor Yfrie Beemd, die tijdens het Nederlands kampioenschap in Venhuizen als vierde aantikte. Toch kon hij tijdens het vervolg van zijn kortebaanloopbaan de verwachtingen zelden waarmaken. In 2011 werd hij vierde in Helmond en Lisse, maar daar bleef het qua ereplaatsen bij. Tijdens zijn laatste zestien starts in 2012 en 2013 bereikte hij geen enkele keer meer de derde omloop. Nadat Yfrie Beemd de afgelopen weken zonder succes in montéwedstrijden koerste, hakten zijn eigenaren de knoop door en verkochten hem.

Yfrie Beemd kwam in totaal 45 keer aan de start op de kortebaan. Hij won er één, werd een keer derde, drie keer vierde en zeven keer vijfde. Wim van Buytene zat alle keren op de sulky.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.