Ook pikeursprijs in regio IJmond

19 juni 2015 15:21

In navolging van de regio West-Friesland stelt de Rabobank IJmond, in samenwerking met de organisaties in IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk een geld- en ereprijs beschikbaar. De pikeur die in de vier IJmonddraverijen de meeste ritten wint, pakt de Rabobank Pikeursprijs.

De samenwerking werd vrijdagmiddag symbolisch gesloten bij het beeld ‘De Draver’ van beeldhouwster Yvonne Piller, op de rotonde Wüstelaan-Hoofdstraat in Santpoort-Noord.

Hoofdsponsor

Rabobank IJmond is de hoofdsponsor van de vier draverijen en juicht het idee van een IJmondprijs toe. Directievoorzitter Jakob Klompien: “In het verzorgingsgebied van onze bank hebben we drie van de vier grootste kortebaandraverijen van Nederland, én IJmuiden dat enorm in de lift zit. We zien de IJmond als het ‘Centre Court’ van het kortebaancircuit. Dat de kortebanen in de IJmond hierin samenwerken juichen we toe en breiden daarom onze individuele sponsoring van de organisaties uit met deze extra prijs.” De Rabobank Pikeursprijs van de IJmond bestaat uit een geldprijs van 1.000 euro en een speciaal vervaardigde trofee.

De vier kortebaanbesturen zijn enthousiast dat er dit jaar tijdens hun harddraverijen nóg meer op het spel staat. Jan Eelsing, voorzitter van IJmuiden wiens draverij als eerste op de agenda prijkt: “We hopen dit jaar allemaal te starten met 28 paarden. De extra prijs maakt deelname nog aantrekkelijker. We willen in de IJmond nu eenmaal graag de beste pikeurs en de sterkste paarden aan de start.” De race om de punten begint 16 juli op de IJmuidense Kennemerlaan, gevolgd door de Santpoortse Hoofdstraat (6 augustus) en de Breestraat in Beverwijk (13 augustus). De ontknoping volgt op 3 september op de Heemskerkse Marquettelaan, waar de winnaar ’s avonds ook de prijs krijgt uitgereikt.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.