Ook laatste reguliere kortebaan in ’t Zand geannuleerd

24 augustus 2020 09:16

Ook de laatste reguliere kortebaan van 2020 is geannuleerd. Het bestuur van ’t Zand hield lang een sprankje hoop, maar door de recente ontwikkelingen is het voor hen vrijwel onmogelijk om een koers te organiseren. Met de annulering van de traditionele apotheose van het seizoen is het kortebaanseizoen 2020 definitief om zeep geholpen.

‘De Volharding’ deed zijn naam alle eer aan. In tegenstelling tot veel collega-verengingen en -stichtingen liet ’t Zand zijn koers niet zomaar vallen en hield het tot het laatste moment hoop om toch te kunnen organiseren. Vrijdagavond hakte het bestuur onder leiding van Hans Ruygrok de knoop door en concludeerde dat het vrijwel onmogelijk was om een kortebaan te organiseren.

“We hebben er alles aan gedaan om het op 12 oktober toch door te laten gaan’”, liet Ruygrok in het Noordhollands Dagblad weten. “De kortebaandraverij in ’t Zand bestaat sinds 1903 en er was ons heel veel aangelegen om het ondanks het coronavirus toch door te laten gaan, maar als je kijkt aan welke voorwaarden we moeten voldoen, raakt de aardigheid er af. Uit het overleg met de ambtenaren van de gemeente Schagen bleek dat we als een politie-agent de feestvierders in de gaten moeten houden en zorgen dat ze genoeg afstand van elkaar houden.”

Het is voor het eerst sinds 1953 dat er in ’t Zand niet wordt gekoerst. Het seizoen van 2020 bestaat vooralsnog uit twee kortebanen; beide op Duindigt. De eerste wordt zaterdag 29 augustus verreden en wordt georganiseerd door de Kortebaanbond. De tweede staat voor 24 september op de rol, waarbij de organisatie in handen is van de Harddraverijvereniging Lisse.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.