Ook in 2021 geen kortebaan in Assendelft

28 februari 2021 11:52

Na Sassenheim heeft ook Assendelft aangegeven dit seizoen geen kortebaan te organiseren. Een bittere pil voor het nieuwe bestuur van de traditionele seizoenopener, welke in 2019 aantrad, maar tot in elk geval 2022 moet wachten op zijn eerste kortebaan.

“Het is met pijn in het hart”, laat Rik Jansen, voorzitter van de Harddraverij Vereniging Assendelft weten. “We zijn erg teleurgesteld, ook voor de bedrijfstak en alles wat eromheen hangt. We hebben tot het laatste moment gewacht, maar deze week de knoop doorgehakt en besloten dat de kortebaan wederom een jaar moet worden uitgesteld. De vergunningaanvraag moet over enkele weken de deur uit en het was de vraag of we deze überhaupt wel zouden krijgen. Daarnaast is het niet gewenst om in deze tijd onze sponsoren te benaderen voor een bijdrage. Alles bij elkaar komt 8 mei gewoon te vroeg. Wij hopen dat er later dit jaar uiteindelijk nog wel een aantal kortebanen zullen worden verreden.”

Vaste honk

Zo wacht Jansen met zijn bestuur nog altijd op zijn eerste kortebaan. “We zijn eind 2019 opgericht, maar wachten nog steeds op ons eerste evenement. Daarbij gaat ook ons vaste honk ‘Het Wapen van Assendelft’ vanaf 1 juni dicht. We weten nog niet hoe dat gaat uitpakken voor de draverij, maar daar zal een oplossing voor worden gevonden. Wij blijven in elk geval optimistisch.”

Het is de derde keer dat de kortebaan van Assendelft wordt afgelast. Door bekende redenen ging er ook een streep door de editie van vorig jaar. In 2001 moest Assendelft door een uitbraak van Mond-en-klauwzeer in eerste instantie ook zijn evenement laten varen, maar ging de koers op 30 juni van dat jaar alsnog door. Deze kortebaan werd toen gewonnen door Jollification met Lindsey Pegram.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.