Onzekerheid over de kortebaan Enkhuizen op de Paktuinen

9 september 2021 11:06

Er zijn grote vraagtekens rondom het wel of niet doorgaan van de kortebaan Enkhuizen op de Paktuinen op donderdag 23 september. Nu er een kans is dat het kabinet de versoepelingen van de coronamaatregelen verplaatst van maandag 20 september naar zaterdag 25 september moet de organisatie hopen op een klein wonder. De persconferentie op vrijdag 17 september is cruciaal.

Mocht de kortebaan op de Paktuinen doorgaan, is toegang alleen mogelijk met een vaccinatiebewijs, QR-code of negatief testbewijs samen met een legitimatiebewijs via de vertrouwde toegangspoorten op de Spoorstraat en Wilhelminabrug. Houd voor de laatste ontwikkelingen de website en social media van de organisatie in de gaten via de website van de harddraverijvereniging.

Wanneer de kortebaan op de Paktuinen doorgaat, is Enkhuizen na Medemblik (maandag 20 september) de tweede kortebaan sinds het uitbreken van de coronacrisis die een kortebaan organiseert op de vertrouwde locatie. Vorig jaar konden er alleen twee kortebanen op de Renbaan Duindigt doorgaan. Vooralsnog vonden er dit jaar zes kortebanen plaats: vier op de Renbaan Duindigt en twee op de grasbaan in Emmeloord (zonder publiek).

Favorieten

De paarden Chief One en Cesar Charisma maken dit seizoen vooralsnog de dienst uit. De eerste won met pikeur Rick Wester twee kortebanen in Emmeloord. Cesar Charisma was juist twee keer de beste op Duindigt. Calistokingsdeep en Kelsa Europoort wonnen de andere kortebaan. Bij deelname horen deze paarden ook in Enkhuizen tot de favorieten.

De persconferentie op 17 september is allesbepalend voor de kortebaan in Enkhuizen.

Doc Holiday verdedigt zijn titel op de Paktuinen. De ruin won in 2019 samen met Manon Pools de kortebaan in Enkhuizen. Tijdens het Nederlands kampioenschap, afgelopen zaterdag op de Renbaan Duindigt, liet hij zich eindelijk weer eens van zijn beste kant zien. Na een aantal mindere starts werd hij in Wassenaar derde.

Deelnemersveld en loting

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Enkhuizen op dinsdag 21 september. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.