Onvervalste hattrick voor Stal de Groningers

10 juni 2014 18:17

Voor Stal de Groningers kon de kortebaan van Venhuizen niet mooier verlopen dan dinsdag het geval was. De paarden  van Michel Roggen en vrienden finishten op de eerste drie plaatsen, een bijzondere prestatie. Yankee Attack won met Jan Thijs de Jong de koers door Timmy H met John de Leeuw tijdens de finale te verslaan. De bijgelote Evison met Ruud Pools maakt het unieke trio compleet door tijdens de troostfinale Zenito Hanover te kloppen.

Evenals in Assendelft was Timmy H dicht bij de overwinning. De elfjarige ruin rekende op weg naar de finale imponerend af met onder andere Evison, Iper Flying en Zenito Hanover. Gevolg was dat Timmy H vermoeid aan de finale begon, terwijl tegenstander Yankee Attack een gemakkelijkere weg richting eindstrijd had gedraafd.

Nadat Timmy H de eerste finalerit had gewonnen, was de pijp leeg en sloeg zijn frissere tegenstander na een kamprit toe. Het betekende voor Jan Thijs de Jong zijn zesde overwinning op de kortebaan, nadat hij eerder drie keer won met Ulliano Way en met Yke Starlake en Attila. Wanneer De Jong nog één keer wint, is hij zijn leerlingpikeurstatus kwijt.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.