Onvermoeibare Ronny Brandt wint in Bemmel

13 augustus 2019 18:51

Ronny Brandt heeft tijdens de Buitenzorg Kortebaan Bemmel zijn derde zege van het seizoen geboekt. De Italiaanse ruin van Stal de Groningers rekende met John de Leeuw op de sulky tijdens de finale af met Boucher le Blanc en John Dekker. De paarden van Aad Pools verdeelden de prijzen in de troostfinale; Limbo werd derde voor Contador met Manon Pools.

Daarmee kreeg Bemmel een enigszins onverwachte winnaar. Niet dat Ronny Brandt als een outsider startte –de ruin won eerder dit seizoen immers in Wognum en Egmond aan den Hoef- maar het waren de kersverse kampioen van Nederland Doc Holiday en Eliot Charisma die als de blikvangers op de Teselaar startten. Beide favorieten wisten zich niet te klasseren. Doc Holiday verslikte zich al tijdens de eerste omloop in Boucher le Blanc. Eliot Charisma wist de eerste schifting wel te overleven, maar werd vervolgens uitgeschakeld door Contador.

Dat bood Ronny Brandt de gelegenheid er met de zege vandoor te gaan. De negenjarige ruin versloeg achtereenvolgens Americ du Clos, Viperio, Limbo en Contador. Tijdens de eindstrijd wachtte de ervaren Boucher le Blanc, die tijdens de eerste omloop voor een dijk van een verrassing zorgde door Doc Holiday uit te schakelen. De elfjarige ruin rekende daarna af met Buzz Glamour, Amour de Jiel en Limbo, die na de derde omloop werd bijgeloot.

Geslaagd

De spanning liep vervolgens hoog op in de finale, want beide paarden wisten een rit te winnen. Het was uiteindelijk Ronny Brandt die optimaal profiteerde van een flauwe bocht in het parkoers, die hem voldoende voorsprong verschafte om zijn opponent terug te wijzen naar de tweede plaats.

De organisatie in Bemmel kan terugkijken op een geslaagd evenement. Het bestuur onder leiding van Cor Grasmeijer kreeg voor de koers te maken met een flinke regenbui, die de Teselaar deels onder water zette en potentiële bezoekers wellicht deed besluiten om alsnog thuis te blijven. Desalniettemin was de omzet bij de totalisator slechts enkele honderden euro’s minder dan vorig jaar en dat was gezien de weersomstandigheden prima.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.