Ontketende Timmy H wint in Roden

24 september 2014 18:19

Timmy H en John de Leeuw hebben woensdag de kortebaan in Roden gewonnen. De ruin kwam in tegenstelling tot eerdere starts soepel van start en was op geen fout te betrappen. Qua snelheid kwam hij geen moment in de problemen. Edo Venus en Aad Pools werden tweede voor Co Swagerman (Frans van der Blonk) en Prince of Moor (Jan Thijs de Jong).

John de Leeuw had een gemakkelijke middag op de Norgerweg, waar de weersomstandigheden bijzonder slecht waren. Timmy H staat bekend om zijn enorme snelheid, maar omdat hij tijdens eerdere kortebanen moeizaam van start kwam, moest hij altijd vol aan de bak. Woensdag was dat anders. Timmy H gaf in het startvak niets weg en kon zo steeds eenvoudig naar de winst. Achtereenvolgens reeg hij Attila, Lifeislife BR, Edo Venus, Prince of Moor en opnieuw Edo Venus aan de zegekar.

Edo Venus profiteerde na de derde omloop van de bijloting (Quick du Vivier was geschrapt waardoor de bijloting reglementair na de derde omloop plaatsvond in plaats van na de tweede). De pupil van Aad Pools startte in de eerste omlopen moeizaam rechtsom, maar verbeterde gedurende de middag mede door de hulp van Ruud Pools in het startvak. In de halve finale klopte hij knap Co Swagerman. In de finale was hij echter niet opgewassen tegen Timmy H.

Klassementen

John de Leeuw passeerde door de overwinning Frans van der Blonk in het pikeursklassement. Ruud Pools bleef buiten de prijzen en staat daardoor op een bijna onmogelijke achterstand. Bij de trainers liepen Hans Bot en Aad Pools in op koploper Frans van der Blonk. Co Swagerman gaat regelrecht op de titel ‘Paard van het jaar’ af. Iper Flying is zijn enige overgebleven concurrent en kan alleen nog op gelijke hoogte komen. De Italiaan zal dan wel de kortebaan in Lisse en ’t Zand moeten winnen. Co Swagerman mag dan geen punten meer pakken.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.