Online alternatief voor kortebaan Sassenheim

12 juni 2020 15:38

De kortebaan van Sassenheim kan op vrijdag 19 juni niet doorgaan vanwege het coronavirus. Kortebaandraverijen.nl wil de kortebaanliefhebbers, inwoners van Sassenheim en andere vaste bezoekers van de koers over de Teijlingerlaan toch een middag vol paardensportplezier aanbieden. Daarom zorgt het in samenwerking met wedorganisatie Runnerz voor een online alternatief: ‘De Sassenheim Challenge’.

Het plan is dat alle liefhebbers op de dag van de kortebaan online paardenkoersen krijgen aangeboden. Op vrijdag 19 juni staat in Engeland de traditionele Royal Ascot op het programma. Normaliter is dit een meeting volop topsport en glamour. Dit laatste zit er dit jaar niet in vanwege de coronacrisis. De koersdag wordt voor het eerst in de lange historie afgewerkt achter gesloten deuren. Liefhebbers moeten Royal Ascot daarom online volgen. Sportief gezien is er echter genoeg te genieten!

De exacte starttijden van deze meeting zijn zo snel mogelijk terug te vinden op Kortebaandraverijen.nl. Het hoogtepunt van Royal Ascot is de Commonwealth Cup. Deze begint om 16.35 uur. Kortebaandraverijen.nl biedt voor deze koers een voorbeschouwing en tips aan met hetzelfde enthousiasme waarmee normaal gesproken de kortebanen worden geanalyseerd. Ook linken zij door naar de gratis beelden van Runnerz.

Iedereen die normaal gesproken langs de baan had gestaan op de Teijlingerlaan kan hierdoor toch online genieten van paardensport en op een laagdrempelige manier weddenschappen plaatsen. Via Kortebaandraverijen.nl ligt er voor iedereen die zich registreert een welkomstbonus klaar: bij 50 euro inzet krijg je maar liefst 25 euro gratis.

Alternatieve kortebaankalender

‘De Sassenheim Challenge’ is onderdeel van de alternatieve kortebaankalender van Kortebaandraverijen.nl. De website biedt voor alle geannuleerde kortebanen een online alternatief. Voor de hoofdkoers van die dag kunnen door de ‘Vrienden’ van de website ook tips worden ingestuurd. Deze tellen mee voor de TipCompetitie, die de website elk jaar organiseert over het hele kortebaanseizoen.

De website volgt ook de kortebaanpaarden die in actie komen op de langebaan en licht eventuele sprintkoersen uit. Daarnaast gaat de redactie in negen etappes op de fiets langs alle kortebaanplaatsen in Nederland op zoek naar mooie verhalen. Ook bericht Kortebaandraverijen.nl bijna dagelijks over de historie van de sport, komen van elke kortebaan historische feiten en video’s online, zijn er regelmatig interviews met mensen vanuit de sport te lezen en worden er podcasts gemaakt. Er staat zelfs een tweede virtuele kortebaan op de planning. De redactie hoopt dat er vanaf september weer op de kortebaan wordt gekoerst. Mocht dit niet het geval zijn, wordt het seizoen afgemaakt met de ‘challenges’ en bovenstaande rubrieken. Kortebaandraverijen.nl hoopt daarmee de vele liefhebbers van de kortebaan zoveel mogelijk drafplezier te geven in deze bizarre tijd.


Zet online in via bovenstaande banner en krijg een welkomstbonus van 25 euro en gratis beelden.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.