Ondertussen op de redactie…

20 februari 2015 14:11

Het voorjaar komt eraan. Over 2,5 maand barst het seizoen los met de ouverture in Assendelft. Kortebaandraverijen.nl is op de achtergrond al volop bezig om qua nieuwsvoorziening en promotie van de sport ook van 2015 een topjaar te maken. Een update van onze werkzaamheden tot nu toe.

Direct na het seizoen van 2014 hebben wij met elkaar geëvalueerd. Wat ging er goed en wat moet er beter? Dit heeft geleid tot een intern plan van aanpak voor het seizoen van 2015. Het belangrijkste speerpunt daarin is de ontwikkeling van een app. Hiervoor hebben diverse gesprekken met deskundige partijen plaatsgevonden. Volgende week hakken wij definitief de knoop door of de app er komend seizoen gaat komen. Vervolgens starten wij ook met het opstellen van het promotieplan voor de verenigingen.

Ondertussen werken wij ook aan diverse veranderingen op de site zelf. Het zijn veelal praktische zaken die het vinden van informatie gemakkelijker maken. Ook nemen we het lidmaatschap voor de vrienden onder handen. Voor de fotografie hebben wij na het vertrek van Nico Visser gelukkig een oplossing gevonden.

Nieuwe kortebaner

Zo af en toe kijken wij ook op de site van de NDR of de kortebaanstallen al nieuwe sprinters hebben. Het is vaak moeilijk om te zeggen of een nieuw paard op stal ook direct is aangeschaft voor de kortebaan. Bij Aad Pools stuitten we op Orgoglio del Nord, in eigendom van Peter Aleman. Het zou zomaar kunnen… Ook kijken we of er kortebaners staan bij Trottersforsale.com. Al is het vaak niet zeker hoe up-to-date dit is. Zo zouden Nico Diamond en Burney Boshoeve nog te koop staan. Ook wordt Viva Diamond aangeboden. Een vierjarige afstammeling van Diamond Way (de inmiddels overleden dekhengst die al vele kortebaners voortbracht) met de voornaam van een kortebaner pur sang. Zou dat wat zijn?

Inmiddels is ook contact gelegd met de nieuwe kortebanen in Vroomshoop en op Duindigt. Binnenkort verwachten wij hierover meer te kunnen melden.

Ook houden wij de koersen op de langebaan in de gaten. Direct na het seizoen startten er overal kortebaners. Momenteel zijn dit er niet veel meer. Het lijkt erop dat de paarden in alle rust worden voorbereid op het kortebaanjaar 2015.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.