Onderscheiding voor Henk Wanders

12 januari 2013 07:40

Henk Wanders heeft donderdagavond de ‘Zilveren Barensteel’ ontvangen als waardering voor zijn werkzaamheden voor de kortebaan Warmond. Het bestuurslid kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van wethouder Kees van Velzen van de gemeente Teylingen.

Van Velzen legde tijdens de nieuwsjaarsreceptie van de Stichting Harddraverij Warmond uit waarom Wanders (op de foto van de huldiging van Umberto in 2011 uiterst links) de onderscheiding verdient. “Al meer dan 25 jaar is hij de drijvende kracht van deze vereniging.  De draverij is slechts één dag in het jaar, maar de tijd van de voorbereidende werkzaamheden, zoals sponsorwerving, samenstellen van het programmaboekje en het coördineren van medewerkers op de dag van de draverij, houden hem de overige dagen van het jaar bezig. Deze speld met bijbehorende oorkonde komt hem met lof toe”, tekende Nieuwsvanhier.nl op.

Voornemen

Wanders reageerde verrast. ,,Ik ben verbouwereerd en voel mij vereerd. Op mijn voornemen tot stoppen na 25 jaar ben ik teruggekomen. Ik kan het niet in de steek laten. Zolang ik gezond ben, blijf ik het doen en kan het verenigingsleven een beroep op mij doen.”

In 2013 wacht voor Wanders en zijn medebestuursleden een nieuw hoogtepunt. Ter ere van het 125-jarig bestaan van de stichting organiseert Warmond het Nederlands kampioenschap.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.