Nummer drie voor Co Swagerman

29 augustus 2013 18:25

Co Swagerman en Frans van der Blonk hebben donderdag de kortebaan van Middenbeemster gewonnen. De combinatie klopte in de finale Lions Ross en John Dekker (hij verving vanaf de tweede omloop de geblesseerde John de Leeuw). Iper Flying en Rick Wester pakten het brons voor de verrassende Burney Boshoeve en Sven Schraal.

De finale was helaas niet spannend. Lions Ross weigerde achterom te draaien en gaf daardoor te veel weg bij de start. In de tweede rit was hij wel goed weg en klopte zijn tegenstander. In de kamprit profiteerde Co Swagerman van het gedrag van Lions Ross en mocht een vervroegde ereronde rijden.

Co Swagerman rekende met zijn overwinning af met een mindere periode waarin hij drie keer strandde in de eerste omloop (hij verloor overigens van louter kortebaanwinnaars). In Middenbeemster won Co Swagerman van, achtereenvolgens Beauty Charisma, Zalvador Spendic, Blackpearl Trans R en Burney Boshoeve. In totaal gaf hij drie ritten weg. Tegen Beauty Charisma ging hij een keer van de benen. Burney Boshoeve verraste hem in het startvak tijdens de halve finale en zoals gezegd was één keer Lions Ross hem te snel af.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.