Nottedestate Rex verrast hevig in Utrecht

29 september 2012 18:42

Nottedestate Rex heeft in Utrecht voor de grootste verrassing van het seizoen gezorgd. Op de Maliebaan won de vijfjarige merrie met John Dekker op de sulky tegen een uitbetaling van bijna 95 tegen 1 de op één na laatste kortebaan van 2012. De net als in Roden ijzersterke Le Dream finishte als tweede, voor Amalia Beemd en Zephir.

De overwinning van Nottedestate Rex kwam als een donderslag bij heldere hemel. Tijdens haar eerste vier kortebanen reikte ze slechts eenmaal tot de tweede omloop; de overige drie deelnames eindigden al na één omloop. Voor John Dekker betekende de zege zijn eerste sinds ruim twee jaar. De laatste keer dat de kortebaankampioen van 2009 een ereronde reed, was in IJmuiden, toen hij met Walkover de kortebaan won.

De pupil van trainer Marco Menger maakte indruk in Utrecht. Op weg naar de zege versloeg ze onder andere kortebaankleppers als Gilbert C.R. en Be the best Norg. Tijdens de finale profiteerde ze optimaal van de tien meter voorsprong bij de start die ze van smaakmaker Le Dream kreeg. Totalisatorfavoriet Viva’s Limburgia sneuvelde al tijdens de tweede omloop tegen de eerder genoemde winnaar van de kortebaan van Bemmel, Be the best Norg.

Lees een uitgebreid verslag vanaf vrijdag 5 oktober in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.