Nootdorp en Santpoort adopteren Duindigt en Emmeloord

25 juli 2021 20:09

De organisaties van Nootdorp en Santpoort hebben zich over de alternatieve kortebanen op Duindigt en Emmeloord ontfermd. Nootdorp staat nu voor 29 juli op het programma op Duindigt, terwijl Santpoort de meeting van 5 augustus op Emmeloord volledig heeft geadopteerd. 

De alternatieve kortebaan van 29 juli staat in het teken van Nootdorp. Dankzij het bestuur van de Stichting Kortebaan Nootdorp is het prijzengeld met maar liefst € 1.700,00 opgehoogd naar € 4.700,00 (€ 2.300,00 voor de winnaar) plus circa € 1.000,00 aan ereprijzen. Daarnaast krijgt elke deelnemer € 100,00 aan reiskostenvergoeding, ook de deelnemers die in de prijzen draven.

De koers op doorstroomlocatie Duindigt is voor iedereen vrij te bezoeken, zonder testverplichting. De aanvang is om 14.30 uur, waarbij om 15.30 uur de eerste start valt. De entree is € 5,00.

Santpoort

De organisatie van Santpoort gaat zelfs nog een stapje verder. Omdat op donderdag 5 augustus de kortebaan van Santpoort op het programma stond, heeft de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken de volledige organisatie naar zich toegetrokken. Gezien de geldende coronabeperkingen heeft Santpoort een aangepast feestprogramma waarbij de kortebaan dit jaar niet plaatsvindt op de Hoofdstraat, maar op de grasbaan van Emmeloord. Helaas kan er tijdens deze alternatieve kortebaan, net zoals op woensdag 21 juli, geen publiek aanwezig zijn.

Ook Santpoort heeft het prijzengeld flink opgewaardeerd. In totaal wordt er € 5.000,00 uitgekeerd, waarvoor € 2.400,00 voor de winnaar. De reiskostenvergoeding bedraagt € 80,00, alleen voor de paarden welke niet in de prijzen lopen.

Om zijn trouwe bezoekers tegemoet te komen stuurt wedaanbieder Zeturf die middag een totalisatorwagen naar Santpoort, waardoor er wel ouderwets kan worden ingezet op de paarden. De wagen staat vanaf 14.00 uur op het Broekbergenplein te Santpoort. De koers is, net zoals Nootdorp, online te volgen via de livestream van BES Event Service en op deze website.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.