Nootdorp Challenge: Nico Hofman Memorial

29 juli 2020 09:54

De liefhebbers van de kortebaan kunnen zondag online afstemmen op de koersen op de ZEturf Arena in Alkmaar. Kortebaandraverijen.nl heeft de vijfde koers omgedoopt tot de Nootdorp Challenge, vernoemd naar de kortebaan die dinsdag niet door kan gaan vanwege het coronavirus. De meeting begint om 14.00 uur. De start van de Nootdorp Challenge is om 16.00 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Zondag staan er mooie koersen op het programma op de Alkmaar ZEturf Arena: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van Nootdorp moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Hiermee kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op dit linkblok voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Acht koersen

In totaal staan er zes koersen op het programma. Op de beelden word je uitgebreid ingelicht over de kanshebbers van alle koersen zodat je goed voorbereid je weddenschappen kunt plaatsen. Eén koers lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers telt tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Wij hebben ons oog laten vallen op de vijfde koers waarin acht paarden van start gaan met bandenstart. De koers is vernoemd naar Nico Hofman, de liefhebber die begin deze maand onverwacht kwam te overlijden.

Voorbeschouwing vijfde koers

1. Flavius Boko – Tom Kooyman 2360 meter
2. Gideon of Egypt – Dennis Minnema 2360 meter
3. Freedom Fighter – Jan van Dooyeweerd 2360 meter
4. Cashflow – Rosalie Janssen 2360 meter
5. Fakir Oldeson – Rob de Vlieger 2360 meter
6. Heres Beuckenswyk – Jaap van Rijn 2380 meter
7. Durk M Boko – Frans van der Blonk 2380 meter
8. Viking d’Orion – Ruud Pools

De blikvanger is Durk M Boko (7). De ruin is een specialist in een koers als deze. Hij won de afgelopen drie jaar de Gouden Zweep op Duindigt. Na de corona-onderbreking heeft hij drie starts op Nederlandse bodem in de benen. Hij won begin deze maand in Alkmaar, eindigde als tweede op Duindigt en werd vorige week derde op Victoria Park in Wolvega. Tijdens zijn vorige start kreeg hij pas laat ruimte. Deze koers moet hij samen met Frans van der Blonk naar zijn hand kunnen zetten.

Heres Beuckenswyk (6) is zijn grootste uitdager. De troef van pikeur Jaap van Rijn scoort op bijna alle banen, maar won nog niet eerder in Alkmaar. Vorig jaar ging hij hier in de fout tijdens de 4,5 kilometer. Deze maand behaalde hij twee ereplaatsen op Victoria Park Wolvega. Hij trof toen in de breedte sterkere tegenstand. Viking d’Orion (8) is de grootverdiener in dit veld. De Fransman met Ruud Pools werd de laatste twee keer geklopt door Durk M Boko, maar won in maart verrassend een koers als deze in Alkmaar.

Deze drie paarden moeten 25 meter geven aan de paarden in het eerste band. Fakir Oldeson (5) lijkt hierin het meest kansrijk. De ruin pakt met Rob de Vlieger trouw zijn ereplaatsen mee. De afgelopen weken moest hij zijn meerdere erkennen in Durk M Boko en Heres Beuckenswyk. Freedom Fighter (3) was al vaak succesvol op Alkmaar. Op 1 maart won hij hier in een dead-heat met Ilclassico Renka. Sinds de coronacrisis heeft hij weer twee koersen in de benen met een vierde plaats in Duitsland en de vijfde plaats op Duindigt.

Voor de andere paarden lijkt het plaatsgeld het hoogst haalbare. Flavius Boko (1) kent deze baan als geen ander en eindigt vaak voorin. Ook Cashflow (4) was hier eerder al succesvol, maar behaalt haar beste resultaten onder het zadel. Gideon of Egypt (2) is na een aantal ongeplaatste starts inmiddels wel weer toe aan een succesje.

ONZE TIP: 1. DURK M BOKO (7) 2. HERES BEUCKENSWYK (6) 3. FAKIR OLDESON (5)
Outsiders: Freedom Fighter (3) en Viking d’Orion (8)


Klik op dit linkblok voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Foto’s: Ruud de Groot

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.