Nominaties ‘Kortebaanvereniging 2012’ bekend

12 november 2012 12:15

De redactie van Kortebaandraverijen.nl maakt op dinsdag 27 november tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft bekend wie tot ‘Kortebaanvereniging van het jaar’ wordt gekroond. De lijst van de 31 dit jaar verreden kortebanen is inmiddels teruggebracht naar vijf genomineerden.

Na afloop van het kortebaanseizoen van 2012 mochten de ‘Vrienden’ hun stem uitbrengen op hun favoriete vijf kortebanen. Mede op basis daarvan rolden er de volgende vijf nominaties uit (in willekeurige volgorde):

Stompwijk
–  ‘Harddraverijvereniging Nooit Gedacht’
Santpoort – ‘Harddraverij Vereniging Santpoort & Omstreken’
Wateringen –  ‘Stichting Kortebaan Draverij Wateringen’
Roden – ‘Vereniging voor Volksvermaken Roden’
Voorschoten – ‘Stichting Comité Paardensport Voorschoten’

De jury beoordeelt deze kortebanen op verschillende criteria. Zo spelen de drang naar vernieuwing of verbetering, collegialiteit naar andere kortebanen, veiligheid, beleving en entourage een rol. Verder zijn zaken als de kwaliteit van het programma, prijzengeld en het niveau van de geboden sport van belang.

Vast staat dat de fraaie ereprijs (foto) voor de winnende vereniging of stichting een nieuwe eigenaar krijgt. De eerdere winnaars Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010) en Bemmel (2011) zijn niet genomineerd.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.