Nog veel Super Vrienden nodig voor unieke actie

29 maart 2019 09:45

De kogel was vorig jaar op 5 april door de kerk. Eigenaar Jan Beemsterboer, trainster Caroline Aalbers en de redactie van Kortebaandraverijen.nl waren het met elkaar eens. Het paard Emi van Jip zou het gehele kortebaanseizoen 2018 starten ten dienste van de nog te formeren ‘Super Vrienden’.

Een publiciteitexplosie volgde. Er moesten in een kleine maand tijd honderd kortebaanliefhebbers worden gevonden die mee participeerden en allemaal 121 euro betaalden. De site stond bol van de actie, het was voor iedereen een spannende tijd, vóór 1 mei moest er zekerheid zijn. Het aantal van 100 werd niet gehaald, de teller stopte bij 87 ‘Super Vrienden’. Het was wel genoeg om de kosten voor stalling, training, voeding, verzorging en reiskosten te betalen. Daarmee was de deal rond. Trainster Caroline Aalbers en haar partner John Dekker konden aan het werk.

Het absolute hoogtepunt van vorig jaar: De winst van Emi van Jip in Warmond.

Emi van Jip was bij haar eerste optreden, tijdens de kortebaan van Wognum, een openbaring. Na een hectische derde omloop, die zij nipt verloor, werd zij gedeeld vijfde in de einduitslag. Wie had daar op gerekend? De regionale kranten berichtten, gelardeerd met foto’s, over deze goede prestatie in combinatie met het opvallende aantal eigenaren. Het verloop van de rest van het seizoen mag als bekend worden beschouwd. Goede prestaties werden afgewisseld met minder goede, met als hoogtepunt de overwinning van Emi van Jip in Warmond. Bovenal was er veel spanning langs het hek en ontstond er een bijzondere band tussen de Super Vrienden onderling. Met elkaar hadden wij de sport bovendien een goede dienst bewezen door voor een extra deelnemer in het circuit te zorgen.

Ook het komende kortebaanseizoen komt Emi van Jip voor de ‘Super Vrienden’ in actie. Hoewel de actie nog loopt, nee nu pas goed begint, geeft het nu al behaalde aantal van 60 ‘Super Vrienden’ die zekerheid. De redactie van kortebaandraverijen.nl gaat er in de komende maand alles aan doen om het aantal ‘Super Vrienden’ te verhogen. Wij streven naar het aantal van 150 ‘Super Vrienden’ maar ook met een iets minder aantal zal ook de merrie Gaya Vip aan het kortebaanseizoen gaan deelnemen voor de ‘Super Vrienden’. Mocht één van beiden paarden tijdens het seizoen teleurstellen, houdt trainster Caroline Aalbers de zevenjarige hengst Fip Junior achter de hand. Een ongekende luxe, wat de actie zeker zal stimuleren.

Caroline Aalbers (Gaya Vip) en John Dekker (Fip Junior) hebben de mogelijke paarden van de Super Vrienden al getest op de trainingsbaan in Callantsoog.

Hoogtepunt

De actie ‘Super Vrienden’ krijgt tijdens de Kortebaandag, Tweede Paasdag maandag 22 april op de drafbaan van Alkmaar, zijn hoogtepunt. Deze dag, in ere hersteld door een samenwerkingsverband van Drafcentrum Alkmaar, de Kortebaanbond en Kortebaandraverijen.nl, zal er aan moeten bijdragen dat het aantal ‘Super Vrienden’ nog flink wordt verhoogd.

Echter, de redactie van Kortebaandraverijen.nl vraagt alle kortebaanliefhebbers niet op de Kortebaandag te wachten. Wij roepen je nu op om je aan te melden als ‘Super Vriend’. Met twee paarden ‘op stal’ en misschien wel drie, willen wij aan elke kortebaan deelnemen. Een mooie stimulans voor elke organisatie en bovendien is de kans hiermee bijzonder groot dat ‘jouw’ paard deelneemt aan jouw favoriete kortebaan. Hoe leuk is dat? En omgerekend betaal je slechts 4,50 euro per kortebaan!

De redactie wil niets liever dan trainster Caroline Aalbers en eigenaar Jan Beemsterboer zo snel als mogelijk berichten: ‘het gaat door’. Geef je dan ook op via onderstaand linkblok. Heb je nog vragen? Mail ons dan via info@kortebaandraverijen.nl.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.