Nog niets duidelijk over Nederlands Kampioenschap

30 juli 2014 11:05

Na de afgelasting van de kortebaan in Voorschoten maandag, is het nog niet duidelijk wat er met het Nederlands Kampioenschap gaat gebeuren. Voorzitter van de Kortebaanbond, Theo van der Lans, zegt tijd nodig te hebben om alles op een rijtje te zetten.

“Ik ben er al wel mee bezig geweest”, zegt Van der Lans. “Mensen hebben mij gebeld en ik heb mensen gebeld. Je bent daar niet zomaar uit. Het definitieve ‘nee’ heb ik van Voorschoten nog niet gehoord. Al kan ik mij niet voorstellen dat zij dit jaar nog een poging wagen. Zij zitten zo vastgebakken aan die 28ste juli met alles wat daar aan vast zit.”

Een andere organisatie het Nederlands Kampioenschap gunnen is ook niet zomaar gedaan. “Stel dat er drie van de overige vijftien die nog gaan organiseren, zich hiervoor aanmelden. Aan wie moeten wij het dan geven? Voorlopig eerst maar eens zien hoe wij van dit trauma kunnen afkomen.”

Van der Lans doelt op de ongelukkige samenloop van omstandigheden maandag in Voorschoten, waarbij het Nederlands Kampioenschap werd afgelast, maar het vervolgens uitstekend weer werd. “Ik was al met de auto onderweg toen Manus Bouwhuis mij belde dat het was afgelast. Ik heb die mededeling vol ongeloof tot mij genomen.”

Code Oranje

Van der Lans had namelijk juist op Buienradar gezien dat het weer ’s middags alleen maar beter zou worden. Ook Kortebaandraverijen.nl kwam maandag aan het einde van de ochtend tot die conclusie. Echter, navraag bij het KNMI leert dat er maandag rond het middaguur inderdaad een ‘Code Oranje’ is afgegeven voor de provincie Zuid-Holland. Deze is pas om 16 uur ingetrokken. Hier op afgaand, kon er niet van worden uitgegaan, dat het de hele middag droog zou blijven.

De voorzitter wil er niet te lang bij stil blijven staan. “Achteraf kun je altijd zeggen, had men niet beter zus of had men niet beter zo. Feit is, dat men heeft afgelast en dat is heel vervelend voor alle betrokkenen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.