Mooi deelnemersveld Megasprint op Kortebaandag

11 april 2019 12:30

Drafcentrum Alkmaar heeft de Kortebaandag in ere hersteld. Op maandag 22 april (Tweede Paasdag) vindt op het ‘Ovaaltje’ de officieuze aftrap plaats van het kortebaanseizoen. De Jan de Leeuw Memoriaal Megasprint, met vele kortebaners aan de start, is het hoogtepunt. De koersdag begint om 13.30 uur.

De Megasprint is de ideale manier voor de kortebaners om in vorm te komen. De zestien paarden strijden in eerste instantie in vier series van vier over 700 meter met autostart om een plek in de tweede omloop. De beste twee van elke serie gaan door. De tweede omloop, met twee series van vier, vindt op dezelfde manier plaats. Daarna volgen de halve finale, troostfinale en finale. Hierbij strijden de paarden één tegen één.

Titelverdediger

Femke Schermer, de winnares van de afgelopen twee edities, is er opnieuw bij. Rob de Vlieger is haar pikeur. De merrie is ingedeeld in een loodzware serie met Co Swagerman, Contador en Barbert. Bronco Boko (Tom Kooyman), Fuggedaboutit (John de Leeuw) en Nederlands Kampioen op de kortebaan Doc Holiday zijn de andere blikvangers. De start van de eerste serie van de Megasprint is om 14.20 uur.

Femke Schermer en Thomas Bos wonnen de Megasprint in 2018.

Tijdens de Kortebaandag worden er naast de Megasprint zes reguliere koersen verreden. De inschrijving hiervan sluit op maandag 15 april.

Initiatief

De redactie van Kortebaandraverijen.nl heeft het initiatief genomen om de Kortebaandag nieuw leven in te blazen. Zij hebben daarbij de samenwerking gezocht met Drafcentrum Alkmaar en de Kortebaanbond.

Tijdens de Kortebaandag zijn naast veel kortebaanpaarden, trainers en eigenaren ook veel bestuursleden van de diverse verenigingen en stichtingen aanwezig. Zij verblijven in de VIP-lounge en kunnen van daaruit de koersen volgen en met elkaar het nieuwe seizoen bespreken.

Super Vrienden

Ook veel liefhebbers van de kortebaan komen naar Alkmaar voor deze speciale gelegenheid. Een groot deel daarvan heeft zich aangemeld als Super Vriend en is het komende seizoen voor slechts eenmalig 121 euro mede-eigenaar van het paard Emi van Jip. Bij voldoende aanmeldingen krijgen zij voor hetzelfde geld ook Gaya Vip erbij. De paarden zijn momenteel in eigendom van Jan Beemsterboer en worden tijdens het kortebaanseizoen getraind door Caroline Aalbers.

De actie heeft als doel om het aantal paarden op de kortebaan een positieve stimulans te geven. Ook wil Kortebaandraverijen.nl zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn. De Kortebaandag staat dan ook mede in het teken van het werven van nieuwe Super Vrienden. Dit is onder andere te zien aan de koersnamen.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.