NK kortebaan in Voorschoten naar 6 september!

8 augustus 2014 10:01

De Stichting Paardensport Voorschoten kan dit jaar alsnog het Nederlands Kampioenschap kortebaan organiseren. Na de afgelasting op maandag 28 juli, vindt het evenement nu plaats op zaterdag 6 september. De officiële start op de Van Beethovenlaan is om 13.30 uur.

Voorschoten had net als 15 jaar eerder de eer om het Nederlands Kampioenschap te organiseren. Dit vanwege het 90-jarig bestaan van de stichting. Helaas viel 28 juli volledig in het water. De extreme regenval in de ochtend en de slechte weersvoorspellingen voor de middag zorgden ervoor dat de staat van de baan gevaarlijk was voor paard en pikeur. Extra zuur was het dat het snel na de afgelasting droog werd en de zon zelfs ging schijnen.

In eerste instantie leek het bestuur in Voorschoten de moed op te geven. Toen de ergste teleurstelling te boven was, kwam er toch een omslag. “Wij gunnen het publiek en de sponsoren hun kortebaan. Bovendien was het eeuwig zonde om de kans om het Nederlands Kampioenschap te organiseren, te laten schieten”, vertelt voorzitter Leo van Vliet. “In samenspraak met de NDR en de Gemeente Voorschoten zijn we uiteindelijk uitgekomen bij zaterdag 6 september. Wij hervatten vol goede moed en zin onze voorbereidingen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.