Nieuwe troef Stal Assendelft voor thuiswedstrijd

7 april 2013 19:35

Stal Assendelft heeft een nieuw paard aangeschaft voor het komende kortebaanseizoen. De enthousiaste eigenarengroep hoopt met Bright Look direct hoge ogen te gooien tijdens de thuiswedstrijd op de Dorpsstraat op zaterdag 27 april.

Bright Look kwam vorig jaar al in de baan tijdens de kortebaan van Hillegom. De ruin maakte tijdens zijn debuut een goede indruk en strandde in de tweede omloop. Genoeg reden voor Stal Assendelft om het paard, dat al op stal stond bij huistrainer Andries van der Blonk, aan te schaffen. Frans van der Blonk is en blijft zijn vaste pikeur.

Opvolger

De ruin is de opvolger van Navy Blue, Derek Effe, Zentra Field en Diamond Wood die de afgelopen jaren uitkwamen voor Stal Assendelft. Hoogtepunten waren de overwinningen van Derek Effe tijdens het Nederlands Kampioenschap in Purmerend (2007) en Navy Blue op de thuisbaan in Assendelft in 2005.

Met Bright Look hopen de enthousiaste eigenaren het huzarenstukje van Navy Blue te kunnen herhalen. Op zaterdag 27 april wordt het kortebaanseizoen geopend op de Dorpsstraat. De eerste start is om 13.30 uur. Na Assendelft volgen nog 29 kortebanen verspreid over het land. Assendelft is traditiegetrouw de eerste. Vorig jaar ging deze eer echter naar Helmond dat zijn kortebaan in een later stadium naar voren had geschoven. Door de kortebaan nu te houden op de laatste zaterdag van april, in plaats van begin mei, heeft Assendelft de aftrap van het seizoen weer terug.

Favorieten

Zero Option Lane is op 27 april ongetwijfeld één van de favorieten aan de start. De ruin won vorig jaar de koers in Assendelft en sloot bovendien ijzersterk af met een overwinning tijdens de slotkoers in ’t Zand. Volgens zijn vaste pikeur Lindsey Pegram heeft de ruin nu al de juiste vorm te pakken.

Meer informatie over de kortebaan in Assendelft is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Bij voldoende inschrijvingen is op deze site vanaf donderdag 25 april het deelnemersveld te vinden. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.