Nieuwe kortebaner Cassari de beste over 1100 meter

17 april 2018 09:33

Cassari en Jaap van Rijn hebben maandagavond in Alkmaar de koers over 1100 meter gewonnen. De nieuwe kortebaner van Stal de Groningers was op het Ovaaltje respectievelijk Bronco Boko, Andrea Swagerman en Southwind Raptor te snel af.

Bronco Boko greep na de start de leiding, maar moest daarvoor tot het uiterste gaan. Cassari kon geduldig op zijn rug mee, maar leek lang geen ruimte voor de aanval te hebben omdat Andrea Swagerman naast hem zat. In de laatste rechte lijn kwam deze ruimte er alsnog en rekende de troef uit de stal van Hans Bot eenvoudig af met de concurrentie.

Koers 1 Alkmaar 16 04 2018
Bekijk de koers terug met de beelden van Zonneveld Services.

Monté

Een koers later was het raak voor Edo Venus van Peter Aleman. De voormalig kortebaantroef was met Susan de Wiedijk de beste tijdens de montékoers. Viking Cehere eindigde als vierde.

De kortebaanliefhebbers keken maandagavond ook reikhalzend uit naar de rentree van Zero Option Lane tijdens een kwalificatieproef. De ruin had last van zijn kaakgewricht. Mogelijk is hij met zijn halster ergens achter blijven hangen. De kans bestaat dat hij nu zondag op Duindigt de kwalificatieproef afwerkt. Overigens is het voor de kortebaan niet nodig om eerst weer op de langebaan te kwalificeren.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.