Aad Pools neemt revanche op rampjaar

1 oktober 2015 08:07

Naast de kampioenen bij de pikeurs en de leerlingen staat ook de winnaar van het trainersklassement vast. Met nog één kortebaan voor de boeg is Aad Pools niet meer door zijn collega-trainers te achterhalen. Daarmee kroont hij zich voor de derde keer in vijf jaar tot de beste trainer van het seizoen. En passant rekende ‘Mister kortebaan’ af met het rampjaar 2014, waarin op de kortebaan alles tegen leek te zitten.

Pools had vorig jaar een arsenaal van kampioenen tot zijn beschikking, maar winnen zat er desondanks lange tijd niet in. Blackpearl Trans R en Black Beauty Venus stonden ongelukkig in hun winsom en kregen daarom al snel te maken met een starthandicap. Iper Flying startte keer op keer als favoriet, maar het lukte de Italiaan lange tijd niet om het karwei tijdens de beslissende fase van de koers af te maken. Dat gold ook voor Edo Venus, die keer op keer het koersverloop niet mee had, maar desondanks tijdens zijn debuutjaar verschillende keren de finale haalde. Viva’s Limburgia won in Nootdorp voor de trainer uit Uitgeest zijn eerste kortebaan van het seizoen. Iper Flying bezorgde Pools pas in Enkhuizen zijn tweede en laatste overwinning van 2014. 

Had Pools vorig jaar de wind flink tegen, tijdens het afgelopen seizoen verliep vrijwel alles op rolletjes. Blackpearl Trans R bleek het kortebanen nog niet verleerd en won vier kortebanen, op Duindigt zelfs vanaf de magische afstand van 310 meter. Edo Venus loste zijn belofte eindelijk in en won in Venhuizen en met een ongelooflijke laatste jump in Hoofddorp. Verder profiteerde zowel Silvester als Uno des Jacquets van de vijf meter ontheffing die ze kregen in respectievelijk IJmuiden en Voorschoten. Lange tijd deed Pools zelfs mee om het kampioenschap bij de pikeurs, maar concurrent John de Leeuw had net even meer paarden in vorm tot zijn beschikking dan Pools.

Met de winst in het trainersklassement is Pools de opvolger van Frans van der Blonk, die vorig jaar dit kampioenschap op zijn naam schreef. Pools werd in 2012 en 2013 ook al tot de beste trainer van het seizoen gekroond. Cees Imming was in 2011 de eerste winnaar van het trainerskampioenschap.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.