Wognum: Familie Swagerman gaat voor nieuwe winst

14 mei 2014 09:22

De familie Swagerman heeft goede hoop opnieuw te winnen tijdens de kortebaan van Wognum op vrijdag 30 mei (daags na Hemelvaart). Vorig jaar pakte zij verrassend de winst met Co Swagerman op de Kerkstraat. De ruin lijkt ook voor het nieuwe jaar klaar om te oogsten.

Het was vorig jaar de eerste winst van de toen vierjarige Co Swagerman. Andries van der Blonk was de winnende pikeur. Hierna volgde een uitermate goed seizoen waarin hij ook won in Voorschoten en Middenbeemster. Op een haar na greep de ruin naast de titel ‘Paard van het jaar’. Ook Andrea Swagerman, eveneens in eigendom van de familie Swagerman, maakte een goed seizoen door met zeges in Sassenheim en IJmuiden.

Mogelijk krijgt de stal van Frans en Andries van der Blonk concurrentie van trainster Caroline Aalbers. Zij presteert al jaren goed in Wognum. Vorig jaar werd zij tweede met Zalvador Spendic. Deze vosruin eindigde in 2010 en 2011 als derde. Aalbers won de edities van 2009 (Tarzan Weber met gastrijdster Manon Pools) en met Videx SR (met Aalbers zelf op de sulky) in 2012.

Tweede op de kalender

De koers in Wognum is de tweede op de kortebaankalender van 2014. Gelijktijdig vindt in het dorp een kermis plaats, zowel aan de kant van de start als bij de finish. De start van de kortebaan is om 13.30 uur. Dit jaar is de 49ste editie van de harddraverij in Wognum. Daarom staat er volgend jaar een jubileumeditie op de planning. Het is het bestuur van de plaatselijk kortebaanvereniging gelukt om dan het Nederlands kampioenschap te mogen organiseren.

Bij voldoende inschrijvingen is op deze site vanaf dinsdag 27 mei het deelnemersveld te vinden. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.