Rabobank verlengt contract Westfriese kortebanen

13 mei 2015 15:31

Rabobank West-Friesland heeft de samenwerking met de Westfriese draverijen voor drie jaar verlengd, de bank heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan deze spectaculaire evenementen in de regio. Donderdag 7 mei zette Arjan Smit, directeur Zakelijke Relaties Rabobank West-Friesland, zijn handtekening onder het sponsorcontract met de vier Westfriese draverijen.

“De ondersteuning van de draverijen is een logische keuze”, vertelt Arjan Smit. “Paardensport is één van de sponsorpijlers van de Rabobankorganisatie. Het steunen van de kortebaandraverijen kan niet ontbreken. Wij zijn er trots op dat er vier draverijen in ons werkgebied worden georganiseerd en hier willen wij graag aan bijdragen. De draverijen hebben een bindende factor in de verschillende gemeenschappen, veel inwoners en ook het bedrijfsleven zijn betrokken bij de evenementen”.

Stapje terug

Voor de kortebaandraverij in Wognum is het dit jaar een wel heel bijzondere editie. Op vrijdag 15 mei wordt dit jaar de vijftigste editie georganiseerd. De draverij wordt jaarlijks georganiseerd door een hechte club vrijwilligers. Veel vrijwilligers zitten al jarenlang bij de club. Jan Koeleman zelfs al vanaf de eerste editie. “De editie van dit jaar is de laatste keer dat Jan organisatorisch betrokken is bij het evenement. We gaan hem missen, hij heeft veel kennis en ervaring. Uiteraard begrijpen wij ook zijn keuze om een stapje terug te doen.” De draverij in Wognum is de jongste van de vier, de draverij in Medemblik wordt al sinds 1842 georganiseerd. “Over twee jaar vieren wij het 175 jarig bestaan van de vereniging, we zijn al aan het nadenken hoe we er een spectaculaire editie van kunnen maken” vertelt Frank Noor, penningmeester van de draverij in Medemblik.

Om de deelname aan de vier draverijen te stimuleren wordt de strijd om de Rabobank Pikeursprijs georganiseerd. Gerlag Vis, voorzitter van de draverij in Enkhuizen heeft hier al ervaring mee. “Sinds een aantal jaar organiseren wij samen met de draverij in Venhuizen de Rabobank Pikeursprijs. Het was een klassement tussen de deelnemers van twee draverijen. Wij zijn blij dat nu ook Medemblik en Wognum aanhaken. De pikeur die over vier draverijen het beste presteert, is de winnaar van een geldprijs. Wij hopen dat het pikeurs motiveert om bij alle draverijen in West-Friesland mee te doen”. De prijs wordt tijdens de laatste draverij van het seizoen uitgereikt. Dit jaar is dat in Medemblik op maandag 21 september.

Naast de draverij organiseert het comité in Venhuizen een dagprogramma voor alle leeftijden. Kees Komen, voorzitter van de vereniging licht toe: “We proberen jaarlijks een gevarieerd programma samen te stellen. Voor iedereen moet er iets leuks te doen zijn op Pinkster 3. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld een optocht van de muziekvereniging, schminken, suikerspinnen, een tekenaar, de draverij en ’s avonds is er muziek in de tent. Het is echt prachtig om te zien hoe het hele dorp alweer uitkijkt naar het kermisweekend met als afsluiter de spectaculaire draverij. Wij zijn dankbaar dat Rabobank West-Friesland de draverijen in de regio sponsort en dat wij samen de regio laten bloeien”.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.