Fred Overdevest winnaar regio ‘Zaanstreek’

12 september 2014 08:30

Het regioklassement ‘Zaanstreek’ is gewonnen door Fred Overdevest (foto, rechts naast Wim van Buytene). De huidige nummer twee van het algemeen klassement scoorde in Purmerend een fraai aantal van dertig punten en stootte daarmee Rob Slootbeek van de eerste plaats. Overdevest krijgt binnenkort zijn prijs, een goede fles wijn, overhandigd.

Voor de koers over de Nieuwstraat maakten nog zeven deelnemers kans op de eerste prijs van het seizoen. Doordat de nummers één, twee en drie van het regioklassement, Rob Slootbeek, Violette Venneman en Kees de Bock, Co Swagerman niet meenamen in hun prognose en Fred Overdevest juist wel, werd de strijd beslist in het voordeel van de Stompwijker en mede-eigenaar van de vice-kampioen van Nederland, Howings Kumpel. Overdevest deed ook goede zaken in het algemeen klassement waarin hij maar liefst tien punten afknabbelde van zijn achterstand op koploper Violette Venneman. Venneman koestert echter nog steeds een geruststellende voorsprong van twintig punten op haar concurrent.

De dagprijs van Purmerend viel ten prooi aan Henny van Seggelen. De liefhebber uit Warmond tipte Co Swagerman als winnaar van de voor de deelnemers zeer lucratieve koers over de Nieuwstraat met daarachter Donate Groenhof, Edo Venus en Asko Bond. Dat bracht hem, inclusief de bonuspunten voor het raden van de juiste winnaar, 31 punten. Willem Wiersma en Theo van den Bosch, de voorzitter van ‘Nooit Gedacht’, de organiserende vereniging van de kortebaan in Stompwijk, scoorden hetzelfde aantal punten, maar Van Seggelen was beduidend sneller met het insturen van zijn tips.

Van Seggelen was één van de in totaal tien deelnemers die een overwinning van Co Swagerman voorspelden. Ook Daan IJperlaan, Kees van Wieringen, (Ome) Gé Hilgersom, Jan van Grieken, Taede Bruijn, Wil Verduin, Willem Wiersma, Dirk Verkerk en Tinus Boone hadden de koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2014’ als winnaar getipt.

De kortebaan van Hillegom maakt deel uit van het regioklassement Bollenstreek, waarin C.P.Venema de leiding heeft. De apotheose van dit klassement vindt plaats in Lisse.

Bekijk hier het dagklassement van Purmerend, de eindstand van het regioklassement ‘Zaanstreek’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.