Appen met Leon: ‘Een compleet Hetteling-podium’

31 augustus 2014 19:16

De echte liefhebbers kunnen uren praten over de paarden en hun kansen. De één vindt dit, de ander dat. Helemaal eens, zijn ze het nooit. Pas na de koers weet je wie gelijk heeft gehad. Voor elke kortebaan communiceert de redactie van Kortebaandraverijen.nl, Benjamin en Mathieu, met liefhebber Leon en ‘speakerman’ Rogier via de populaire berichtenservice Whats App. Stuk voor stuk kenners, maar allemaal met een eigen visie op de koers.

Benjamin: Blijft moeilijk te accepteren dat bijloten..

Mathieu: Aloude discussie. Jij hebt liever stilstaande nummers? Zie Co en Un Amour in Middenbeemster gewoon als de 13 en 7 van vorig jaar. Alleen nu hebben ze niet stilgestaan, maar strijd gehad. Minst slechte systeem.

Leon: En nu gaan we door met Schagen!

Mathieu: Jaaa! Dan ben ik er weer! Sla vanaf nu geen rit meer over.

Rogier: In antwoord op uw vraag wie Donate Groenhof kan kloppen, kan ik heel kort zijn… Niemand!

Mathieu: Mee eens.

Leon: Donate moet dit inderdaad winnen. Daarachter is het lastig maar met Evison, Anabaa Blue, Andrea Swagerman, Selim, Cha Cha Cha, Qualva Nonantais en een op Bemmel prima lopende Amalia Bemd allemaal paarden die bij de laatste vier kunnen komen. Maar Donate is dus mijn winnaar. Evison op twee, Amalia Beemd op drie en Selim op vier. Ik wil trouwens nogmaals een oproep doen om voor het nieuwe seizoen iets anders te verzinnen dan het terugloten. Zeker als ze bij de laatste 8 tegenelkaar loten. Je hebt dan altijd een lucky loser bij de laatste 4 en dat kan toch niet de bedoeling zijn? Op het forum van Nakoersen wordt gesproken over een finale met drie paarden.

Benjamin: Dat is geen optie. Dan kan de koers eindigen met de strijd om het zilver.

Leon: Wat is dan wel een optie? Terug naar 26?

Benjamin: 28. 1 stilstaand nummer.

Leon: 32 is het allebeste. Maar dat zal alleen in het begin van het seizoen kunnen.

Mathieu: We hebben een mail gekregen van een liefhebber met een interessante opzet. 28 paarden waarvan 4 paarden een bye krijgen, stilstaand dus. De twaalf winnaars uit de eerste omloop en deze vier paarden vormen dan de zestien paarden in de tweede omloop. Zitten ook wat haken en ogen aan. Maar wel een nieuw geluid. Moeten we het verder nog over Schagen hebben? Oké Donate is groot favoriet. En op snelheid onklopbaar. Maar ze is niet 100 procent betrouwbaar. Dus wie moeten de liefhebbers van een surprise spelen?

Leon: Dit is echt een veld waar een dijk van een verrassing uit kan komen. Selim, Adonis Charisma en Amalia Beemd. Dat zijn paarden die 10 euro of hoger komen te staan.

Mathieu: Achter Donate Groenhof zie ik Qualva Nonantais, Cha Cha Cha en Evison.

Benjamin: Ik vond Evison super gaan in Middenbeemster. Maar was afhankelijk van het voordraaien.

Mathieu: Gaf tegen Iper Flying rechtsom te veel weg zag ik op de beelden.

Benjamin: Werd tijdens de kamprit omgeduwd en nam zowat de startpaal mee. Dat ging niet helemaal goed. Wanneer de loting meezit en hij krijgt bijvoorbeeld nummer drie in de derde omloop dan kan hij Donate Groenhof pakken. Lukte al in Beverwijk!

Mathieu: Maar toen sprong hij in de kamprit. Story of his life…

Rogier: Sorry mannen. Drukke dag gehad en veel gemist zo te zien. Ik kan prima leven met de huidige regels op de kortebaan. Iedereen heeft op deze manier kans om een keer bij de eerste vier te eindigen, zonder dat de toppers er echt last van ondervinden. Het is voor mij een reden om mijn ogen open te blijven houden voor een kortebaanpaardje. En zo denken er meer heb ik het idee.

Leon: Ik kan er niet mee leven dat een paard dat verliest uiteindelijk de kortebaan kan winnen. Dan nog liever stilstaande nummers!

Mathieu: Iemand nog een laatste woord?

Rogier: Ja, zeker! Ik zie Lovely Lane ver komen op deze baan en Evison is eindelijk een keer verlost van de Co’s en de Ipers in deze wereld. Met een beetje geluk zie ik een compleet Hetteling-podium ontstaan! Immers, Qualva en Attila zijn er ook nog! Mijn eindoordeel luidt alsvolgt: Donate wint en minimaal één van haar stalgenoten legt beslag op plek twee of drie.

Benjamin: Sluit ik mij bij aan.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.