Enkhuizen maakt zich op voor kortebaanstrijd

27 augustus 2014 08:31

Yankee Attack behoort donderdag 18 september ongetwijfeld tot de favorieten op de ‘Paktuinen’ tijdens de kortebaan van Enkhuizen (aanvang 13.30 uur). De ruin won vorig jaar samen met John de Leeuw de koers. Dit seizoen plakte hij daar nog eens drie overwinningen aan vast.

Hoewel Yankee Attack vorig jaar een sterke koers liep, had hij over geluk niets te klagen. Terwijl de concurrentie elkaar het vuur aan de schenen legde, rolde de troef van Stal de Groningers gemakkelijker door de koers. In de finale had hij simpelweg meer lucht over dan zijn moegestreden tegenstander Blackpearl Trans R.

Dit jaar is Yankee Attack beter dan ooit en heeft hij geen gelukkige koers nodig om te winnen. In Venhuizen, Zwanenburg en Santpoort zegevierde hij oppermachtig. Hierdoor is de ruin de trotse koploper in het klassement ‘Paard van het jaar’. Deze zegereeks heeft ook zijn schaduwkant. Na zijn winst in Santpoort werd hij opgezadeld met een handicap van vijf meter.

Concurrentie

Concurrentie komt er uit de stal van Frans van der Blonk. De trainer en pikeur uit Assendelft maakt opnieuw een topseizoen door. Met Andrea Swagerman won hij al in Sassenheim en Hoofddorp. Terwijl Co Swagerman toesloeg in Bemmel. De Familie Swagerman uit Andijk, de eigenaren van deze paarden, is er ongetwijfeld veel aan gelegen om deze ‘regiokortebaan’ te winnen.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen vindt de loting van de kortebaan in Enkhuizen plaats op dinsdag 16 september of woensdag 17 september. Het deelnemersveld is direct na de loting te downloaden op deze site. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.