Iper Flying scoort hattrick in Alkmaar

15 december 2015 08:43

Iper Flying heeft maandag opnieuw gewonnen op het drafcentrum Alkmaar. De Italiaanse ruin, gereden door Danny den Dubbelden, was voor de derde keer op rij niet te beschieten tijdens een koers over 1100 meter en scoorde daarmee een onvervalste hattrick. Yonker Fanatic finishte als tweede, voor Sierra Angel. Specialist Zazou Enzelens tikte als vijfde aan.

Voor Danny den Dubbelden was het zijn tweede overwinning met Iper Flying over deze afstand. Eerder was hij op 19 oktober ook al succesvol geweest met het Italiaanse sprintkanon. John de Leeuw won bijna een maand geleden met de elfjarige ruin.

Iper Flying liep in 2013 zijn eerste kortebaan. Tijdens zijn debuut in De Lier bereikte hij direct de derde plaats. Dat lukte ook tijdens zijn tweede start in Middenbeemster. Na deze koers maakte de Italiaan de overstap van Rick Wester naar Aad Pools. De ruin won daarna in Heemskerk en in Medemblik. In Roden werd hij tweede achter Zero Option Lane. Vorig jaar moest Pools lang wachten op een overwinning. Pas in Enkhuizen was het, na een lange reeks van ereplaatsen, met Christophe de Groote op de sulky raak. Tijdens het afgelopen seizoen won Iper Flying met overmacht in Hillegom en Medemblik. Sinds dit kalenderjaar is de ruin in eigendom van Piet Siderius en wordt hij getraind door Jan Willem Kromkamp. Iper Flying kwam sinds 2013 tijdens 29 kortebanen in actie en draafde zo’n 20 mille bij elkaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.