Asko Bond alsnog winnaar van NK in Wognum

14 oktober 2015 19:51

Asko Bond heeft alsnog de kortebaan van Wognum gewonnen, zo meldt het NDR in het OB42 van 13 oktober 2015. Na de diskwalificatie van de eerdere winnaar Evison zijn de nummers twee, drie en vier van de koers over de Kerkstraat automatisch één plek doorgeschoven. Zo is Lifeislife BR vanaf heden de nieuwe nummer twee van Wognum en Ton Jeu de nieuwe nummer drie. De vierde prijs is komen te vervallen. Omdat Wognum dit jaar het Nederlands kampioenschap kortebaan organiseerde, is Asko Bond, die middag gereden door Rick Wester, vanaf nu ook verzekerd van de prestigieuze titel van nationaal kortebaankampioen. 

Zelden was de ontknoping van een kortebaan zo bizar als vrijdag 15 mei in Wognum. Nadat Evison de eerste finalerit had gewonnen, lukte het zowel Evison als Asko Bond niet om de tweede rit volledig in draf af te leggen. Tot drie keer toe sprong Asko Bond halverwege het parkoers weg, maar zijn tegenstander Evison profiteerde geen enkele keer van deze fouten, door zelf ook steeds weg te springen in het zicht van de haven. Nadat Asko Bond het stalterrein had bezocht, besloot de aanwezige dierenarts de pupil van trainer Hans Bot een startverbod op te leggen. Evison werd dus zonder een tweede rit te hebben gewonnen kampioen van Nederland.

Althans, daar ging iedereen vanuit. De koers in Wognum kreeg echter nog een onverwacht staartje. Na een bloedonderzoek waarbij door de NDR verboden stoffen werden aangetroffen, werd Evison maanden later gediskwalificeerd. Door deze verrassende wending is Asko Bond alsnog de winnaar van het Nederlands kampioenschap. Het betekent voor de Zweedse ruin zijn eerste overwinning op de kortebaan sinds zijn debuut vorig jaar. Ook zijn pikeur Rick Wester won nog niet eerder een kortebaan.

Volgend jaar is Nootdorp de gastheer van het Nederlands kampioenschap. De editie van 2017 gaat verreden worden in Medemblik.

Winnaars NK

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.