Nieuw Westfries kampioenschap en een regionale startpremie

20 maart 2023 11:13

De organisaties van Enkhuizen, Medemblik, Schagen, Venhuizen en Wognum slaan de handen ineen om de sport een extra impuls te geven. De eerste stap is het jaarlijks organiseren van het Westfries Kampioenschap Kortebaandraverij: een heus WK! Daarnaast verdienen eigenaren een startpremie als hun paard bij alle vijf de koersen start.

Het WK Kortebaandraverij vindt elk jaar plaats in één van de vijf West-Friese plaatsen. Het eerste WK zal door Medemblik worden georganiseerd op maandag 18 september 2023. Vervolgens is het de beurt aan Enkhuizen in 2024, Venhuizen in 2025, Wognum in 2026 en Schagen in 2027.  Bovenop het prijzengeld kunnen eigenaren bij deze koers 2.000 euro extra aan premies verdienen.

Sponsor G. Van Diepen Project & Advies BV uit Opmeer stelt de extra premies beschikbaar. “Wij zijn een op en top West-Fries bedrijf en vinden het geweldig dat we een Westfries Kampioenschap en tegelijk de kortebaansport kunnen steunen”, aldus directeur Gerard van Diepen.

Startpremie

Wanneer een paard start in Wognum en Venhuizen in de maand mei en in september in Schagen, Enkhuizen en Medemblik krijgt de eigenaar een startpremie tot maar liefst 500 euro. Mocht een paard onverhoopt worden uitgeloot dan doet het paard nog steeds mee voor de startpremie. De vijf West-Friese organisaties hebben hiervoor een jaarlijks bedrag van 5.000 bij elkaar gebracht.

Door het organiseren van een Westfries Kampioenschap en het geven van startpremies wordt het voor de eigenaren aantrekkelijker om in West-Friesland te koersen. Daarnaast kan een WK leiden tot nog meer spectaculaire ritten, want er valt immers een serieuze extra titel te winnen wat het aantrekkelijker maakt voor de absolute top om in te schrijven.

Foto boven: De voorzitters van de West-Friese kortebanen en hun WK-sponsor in een typisch West-Fries landschap bij de Grote Molen in Schellinkhout. Van links naar rechts: Hans Nipshagen van Medemblik, sponsor Gerard van Diepen, Kees Komen van Venhuizen, Mark Veen van Enkhuizen en Jan Ootes van Wognum. Marga Verduin van Schagen was verhinderd. Foto: Robert Gieling.

Wij vinden het geweldig dat we een Westfries Kampioenschap en tegelijk de kortebaansport kunnen steunen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.